Cinci lăutari din Craiova au păcălit statul cu 45.000 de lei, solicitând ilegal bani pe fondul pandemiei de COVID-19

Cinci craioveni, de meserie lăutari, au păcălit Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dolj pretinzând că au fost afectați de pandemie. Lăutarii s-au prezentat la AJPIS cu două contracte de prestări servicii, pe care le încheiaseră cu două firme în 2020, una din Mehedinți, celalată din Teleorman, și în baza lor au solicitat sprijin financiar de la stat. Pentru că au existat suspiiciuni de fraudă, în această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat 7 percheziții domiciliare: la cele cele cinci persoane, în Dolj, dar și în județele unde sunt cele două firme cu care ar fi avut contracte, respectiv Mehedinți și Teleorman. Suspecții sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

Potrivit oamenilor legii, începând cu anul 2020 și până în prezent, 5 persoane din Craiova, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus, la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obținerii unor indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorității competente, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii, anterioare declanșării pandemiei de COVID-19. 

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 45.000 de lei. 
 
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe documente. Trei mandate de aducere au fost puse în aplicare. Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale. La activități au participat și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Mehedinți și Teleorman, luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Dolj, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj.

Fotografie simbol!

 

Adauga comentariu