Cinci noi cazuri de coronavirus în Dolj

În acest moment în Dolj sunt 1.431 de persoane izolate voluntar la domiciliu, 307 de persoane se află în carantină, 2.582 de persoane au ieșit din carantină și 14.090 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Avem un număr de 113 de persoane vindecate și 178 persoane confirmate pozitiv, cu cinci mai mult fata de ultima raportate.

Numărul deceselor se menține la trei.

" Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19. Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, poliţiştii doljeni au verificat peste 930 de persoane şi aproximativ 90 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă. În urma activităţilor de verificare a persoanelor faţă de care a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, poliţiştii Postului de Poliţie Lipovu au identificat un bărbat de 38 de ani, din localitate, care a părăsit locuinţa, deşi se afla în izolare. De asemenea, întrucât cel în cauză a refuzat să se legitimeze, poliţiştii au aplicat o amendă în valoare de 1.500 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991. Bărbatul a fost plasat în carantină insituţionalizată şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020", comunica Prefectura Dolj.

Adauga comentariu