Cine era vizat în acest caz “Valiza 2”? Cornel Dinu vorbește despre un meci Dinamo-Steaua: „CFR a trimis bani”. Pentru cine a intervenit clujeanul George Maior? „M-a sunat șeful SRI. Erau pregătiți să facă arestări”

Cornel Dinu a povestit la GSP LIVE cum Dinamo a primit bani de la CFR Cluj, 400.000 de euro, pentru a o bate pe Steaua în 2007, an în care clujenii au câștigat campionatul.

Cornel Dinu a povestit că înainte de meci a fost avertizat de George Maior că procurorii sunt pregătiți să-i aresteze pe dinamoviști dacă vor da meciul rivalei roș-albastre. În plus, Dinu a dezvăluit că jucătorii lui Dinamo au primit câte 20.000 de euro, iar conducătorii au primit 15.000 de euro.

„Am luat și bani necinstiți din fotbal. În 2007- 2008, era meciul Dinamo - Steaua. Steaua era în luptă cu CFR Cluj pentru câștigarea campionatului. Luni m-a sunat George Maior (n.r. director al SRI între 2006 și 2015. În prezent este ambasadorul României în SUA) și mi-a zis «Domnul Cornel, am o rugăminte. Sunt fel de fel de zvonuri că la meciul cu Steaua, CFR Cluj va arunca sume mari. Aveți grijă că de la Dinamo sunt vizați o parte dintre jucători. Să câștigați». Antrenor era finul meu, Cornel Țălnar. L-am chemat și l-am pus pe Maior să-i spună și lui.

În realitate, pe cine o fi slavat de la flagrant pe atunci șeful SRI, George Maior?

Atunci am girat toate mutările. Am băgat echipa în cantonament de marți, iar echipa de start a fost anunțată cu o oră și 15 minunte înainte. I-am anunțat și pe Badea și Borcea, iar ei au făcut marcaj mai strâns decât Gattuso.

S-a jucat corect și la pauză aveam 1-0. La pauză le-am spus să aibă grijă că sunt mulți pe aici care să pregătesc să facă arestări. Era un dispozitiv impresionant, cu 20 de procurori în tribună la Urgență și cu 200 de jandarmo. Am auzit că la pauză, cineva de la Pipera, nu Gigi, Giovanni sau Victor, un personaj arestat în „Dosarul Transferurilor” (n.red. - descrierea îi corespunde lui Gigi Nețoiu) a vrut să plece cu portbagajul plin de bani. Să vină să le arate jucătorilor. Dar i-a zis Nicolae Badea «Stai, bă, cuminte că pleci și cu cătușe de aici».

S-a trimis o sumă mare de la CFR Cluj ca să jucăm corect. Cam 40.000 de euro. Fiecare jucător a luat 20.000 de euro și conducătorii cam 15.000 de euro”, a spus Cornel Dinu la GSP LIVE.

Becali a fost arestat pentru același lucru

La câteva zile după acest meci, CFR Cluj și-a asigurat titlul în derbyul cu U Cluj din ultima etapă. În ziua meciului, oamenii trimiși de Gigi Becali la Cluj cu o valiză care conținea 1,7 milioane de euro au fost arestați de procurori. Banii erau pentru jucătorii lui U Cluj, aceeași faptă povestită de Cornel Dinu că ar fi fost comisă de conducătorii lui CFR la derbyul Dinamo - Steaua.

Gigi Becali a fost condamnat în iunie 2013 pentru dare de mită în cazul promisiunii de premiere a fotbaliştilor de la U Cluj.

Becali reacționează după dezvăluirea lui Cornel Dinu despre banii dați de CFR Cluj: „Am plătit pe nedrept cu pușcăria. E strigător la cer!”

„Păi Becali trebuia să fie la pușcărie. Nu mai zic nimic. Te uiți la Cer și asta e. Eu sunt obișnuit să fie toate săgețile împotriva mea. Sunt lucruri strigătoare la cer. Nu se mai dau bani de frică acum. Dar ca să dai bani să se joace corect nu e nimic rău. Nu a fost corupție nici ce a făcut CFR cu Dinamo.

Asta e țara mea. O iubesc cum e. Slavă Domnului că toate mizeriile lor imi fac mie cunună. S-a întărit inima mea încât am ajuns să-i disprețuiesc pe vrăjmașii mei. Nu cer nicio investigație legat de acest caz. Chiar e moral să ajuți un club. Ați văzut și în Germania situația cu Bayern Munchen și Borussia. Și cu Bistrița, când am fost condamnat, s-a spus că nu știu ce am făcut, dar ei ne-au bătut de două ori.

Oamenii au făcut bine ce au făcut. Eu am plătit pe nedrept cu pușcăria. Dacă ei n-au încălcat legea și au făcut lucruri normale, de ce să fie băgați la pușcărie? Dacă eu am făcut pușcărie degeaba, nu trebuie să facă și ei pușcărie degeaba”, a declarat Gigi Becali pentru GSP.ro.

Adauga comentariu