Cine pe cine a sunat la Primăria Craiova?

Cineva, care își închipuie că angajații din primărie lucrează musai peste program, a sunat, ieri, pe la ora 16:30, un funcționar din Primăria Craiova, și i-a cerut să pună la dispoziție nici mai mult nici mai puțin de 14 spații care ar urma să fie folosite pentru vaccinarea anti-Covid. Funcționarul ghinionist, care după ce că încă trebăluia prin birourile sediului municipalității ori poate era chiar acasă, neștiind ce și cum și-a anunțat superiorii. Omul funcționar a comunicat, la rându-i, ce i s-a spus la telefon. Probabil dialogul a sunat cam așa, dacă tot suntem ”pe presupuneri”: ”Permiteți să raportez! A sunat cineva și a zis că trebuie să le dăm paișpe spații pentru vaccin. Nu am alte detalii, doar că trebuie puse la dispoziție până mâine dimineață”. 

Ca să înțelegeți (dacă puteți), întâmplarea de mai sus, cu notele noastre de ironie, a fost relatată de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, aseară, pe contul personal de Facebook, pe care singur și-l gestionează. Originalul este cel de jos:

Ca să înțelegeți abrambureala în care se guvernează: astăzi (miercuri, 2 decembrie n.r.), la ora 16.30, s-a cerut Primăriei Craiova să pună la dispoziție 14 spații pentru vaccinare, până mâine dimineață. Verbal. Fără alte detalii! Fără o descriere a spațiului! Pentru o perioadă de patru luni. Nici măcar nu e sunat vreun oficial din primărie, ci un funcționar. Cineva își închipuie ca primăriile dosesc pe undeva niște spații ca să le pună la dispoziție pentru când o fi nevoie, cui o cere... Cunoscând cât de exigenți sunt reprezentanții guvernului în teritoriu cu un simplu chioșc unde se vând acadele, mi-e greu să înțeleg ce vor de la noi peste noapte. Și de ce până dimineață? A venit vaccinul deja și nu am aflat noi sau trebuie să mai facă cineva mâine o conferință de presă ca să anunțe cât de rapid s-a organizat guvernul? Fix înainte de alegeri! Câtă bătaie de joc la adresa populației”, a scris edilul pe rețeaua de socializare. 

După ce au văzut postarea, jurnaliștii au fost și ei interesați să afle mai multe detalii. Bănuim, sau cel puțin ne place să credem, că nu doar opinia publică vrea să știe despre ce este vorba, dar și municipalitatea, astfel încât, punând mână de la mână și informație de la informație, să aflăm adevărul: Cine a sunat? Nu s-a recomandat? Pe cine a sunat? Pe ce a sunat: pe fix, pe mobil? S-a revenit între timp cu o adresă/solicitare scrisă și semnată de vreo entitate cu privire la cele menționate? Să fi fost DSP-ul ca să se răzbune miștocar pe primărie, după ce numele i-a fost luat în deșert că ar fi închis căsuțele din Târgul de Crăciun? Să fi fost DSV-ul? Să fi fost prefectul de Dolj? Sau o fi fost posesorul plicului de 1000 de euro care s-a rătăcit prin dosarele de la Urbanism? În ciuda solicitărilor presei pentru un punct de vedere oficial din partea primarului/municipalității craiovene pe chestiunea spațiilor pentru vaccinare, până la această oră nu am primit niciun răspuns. 

Adauga comentariu