Cine sunt, ce averi au și cu ce se ocupă Marian Vasile și Cezar Drăgoescu, cele două propuneri de viceprimari ai Craiovei

După ce au trecut prin filtrul negocierilor interne ale PNL și USR-PLUS, Marian Vasile și Cezar Drăgoescu așteaptă ședința în care consilierii locali să voteze și numirea lor la conducerea Primăriei Craiova. Viceprimarii vor fi aleși, prin vot secret, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. Nu e un hop chiar simplu de trecut, întrucât alianța PNL-USR-PLUS în Consiliul Local Municipal are o majoritate fragilă, cu 14 dintre cele 27 de mandate.

Dacă Marian Vasile, de la PNL, are deja o largă experiență în administrația locală, având la activ trei mandate consecutive de ales local (din 2008 până în prezent), pentru Cezar Drăgoescu va fi primul contact de acest fel. Acesta spune că provocarea este mare, dar experiența sa din domeniul privat va fi transpusă cu aceeași exigență și din postura de viceprimar. De altfel, ambii viitori viceprimari activează în domeniul privat.

Marian Vasile are 40 de ani, este căsătorit și are doi copii. A absolvit Colegiul Național Carol I, apoi a urmat cursurile Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică - Secția Calculatoare-Engleză și pe cele ale Facultății de Matematică-Informatică și are un master în managementul organizatiilor publice, la Universitatea din Craiova. De profesie, este inginer IT, iar ocupația sa este de antreprenor. Deține o firmă care are ca activitate proiectarea și execuția instalațiilor termice. Conform ultimei sale declarații de avere, din iunie 2020, acesta deține un teren de 207 mp și o casă de 73 mp, în Craiova, ambele împreună cu soția. Interesant este că Vasile nu are în proprietate niciun autoturism. Nu deține bijuterii și bunuri de valoare, nici conturi sau depozite bancare. Cel puțin nu mai mari de 5.000 de euro, sumă de la care fi obligat să le menționeze. În schimb, are un credit la BCR, pe 30 de ani, scadent în 2041, în valoare de 57.000 de euro și alți 30.000 de euro luați cu împrumut de la, probabil, o rudă de-ale sale. La rândul său, și-a împrumutat firma Eurostal Systems SRL cu 30.000 de euro. În ultimul an fiscal înregistrat, ca angajat al propriei firme, a avut un venit anual de 13.332 lei. Acesta a mai avut un venit de 3982 lei, dintr-un contract de închiriere. Din postura de consilier local a câștigat 11.449 lei.

Cezar Drăgoescu are 37 de ani, este căsătorit și, ca și Marian Vasile, are doi copii și e absolvent de Carol I. A terminat Facultatea de Științe Economice din Craiova, Secția Finanțe-Bănci și are și un master în domeniu. 12 ani a lucrat în domeniul bancar, dintre care10 în corporate banking. De trei ani este director de export la o firmă autohtonă privată care activează în domeniul agriculturii. În 2016 a ales să se implice în politică, fiind unul dintre membrii fondatori ai USR filiala Dolj. Despre viitoarea colaborare cu Lia Olguța Vasilescu spune că speră că va fi posibilă și că va fi una bună, în interesul craiovenilor. Dacă va fi să fie trimis la ”ascuțit creioane” de primarul Craiovei, spune că Olguța Vasilescu va trebui să le explice craiovenilor de ce irosește competențele unui om calificat. Cât despre episodul care l-a făcut să piardă o candidatură la Parlamentul României, cel al mesajelor cu caracter xenofob și rasist care au ajuns în spațiul public, spune că a fost ca un duș rece. Mesajele au fost extrase din mai multe discuții în contradictoriu, care se purtau ”între zece prieteni”. ”Mesajele acelea erau în tonul unor discuții de oameni normali, obișnuiți, cu argumente, cu păreri contra și cu un limbaj care nu putea emite pretențiile unuia oficial. Au fost niște discuții între zece prieteni”, spune Cezar Drăgoescu. ”Sunt un om normal, nu sunt politician”, mai afirmă Drăgoescu. 

 

 

 

Adauga comentariu