Cine sunt deputații craioveni care reprezintă minoritățile și care au făcut diferența la votul noului Cod Penal. Unul dintre ei nu a vorbit decât câteva secunde în plenul Camerei Deputaților de la începutul mandatului și până acum

Noul cod Penal a fost adoptat în Parlament cu doar două voturi în plus față de cele necesare proiectului pentru a fi adoptat. Pentru a se asigura că modificările din Codul Penal vor trece, aleșii susținători ai proiectului au avut ceva emoții, astfel că s-au prezentat în număr mare și au reușit să îi convingă și pe reprezentanții altor partide să fie de partea lor.

Pe lângă toți deputații PSD din Dolj și deputatul Ion Cupă din partea ALDE, alți doi deputați craioveni și-au dat votul de susținere. Unul dintre ei este Bogdan-Alin Stoica, reprezentantul Ligii Albanezilor din România. Cealaltă este Mariana Venera Popescu, deputată trimisă în Parlament ca reprezentant al Asociației Macedonenilor din România.

Într-o anchetă a recorder.ro, Bogdan-Alin Stoica este prezentat ca un personaj nereprezentativ pentru minoritatea pe care ar trebui să o sprijine prin prezența în Parlament. Chiar membrii Ligii Albanezilor nu îl recunosc pe acesta și menționează că nu are nicio legătură de familie dovedită cu albanezii care trăiesc în România. Acesta ar fi ajuns în politica mare după ce tatăl său i-a fost șofer unei alte deputate din Craiova, Oana Manolescu, care a avut cinci mandate ca reprezentant al aceleiași minorități. Când nu a mai candidat, Oana Manolescu, fostă profesoară de chimie, i-a lăsat “moștenire” scaunul de parlamentar lui Stoica.

Doar că votul de susțienere pentu noul Cod Penal este singura mișcare politică pe care deputatul Stoica a făcut-o de la începutul mandatului. Parlamentarul a vorbit numai 43 de secunde în plen, atunci când a depus jurământul, pe 21 decembrie 2016. A fost prezent și la votul de susținere a Guvernului în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din ianuarie 2017. Următoarea intervenție a fost pe 29 decembrie 2017, la 105 ani de la proclamarea independenței Albaniei, într-o intervenție în scris. De atunci, nimic.

Mariana Venera Popescu ar trebui să îi reprezinte pe macedonenii din România, dar ancheta recorder.ro arată că nici aceasta nu are nicio legătură cu această minoritate. Mai mult decât atât, nu cunoaște limba, deși îi place să se afișeze îmbrăcată în portul tradițional.

Venera Popescu i-a fost colegă de clasă la Liceul Economic din Craiova senatoarei PSD Lavinia Craioveanu, astfel că votul ei nu ar trebui să reprezinte o surpriză. Spre deosebire de colegul ei de la albanezi, deputata are 10 intervenții răzlețe în plenul Camerei Deputaților, cel mai lung discurs al acesteia fiind de trei minute. În total, Venera Popescu a vorbit doar 21 de minute în ședințele Camerei în aproape doi ani de când și-a început mandatul.

Deși au fost contactați de redactorii Ziarul de Craiova, niciunul dintre cei doi deputați nu a răspuns la telefon.

Adauga comentariu