Cioloş ar fi fost în stare să trecă şi la socialişti, numai ca să prindă un nou mandat

Traian Băsescu a dezvăluit, aseară, la Tvr 1, o dicuție pe care președintele Comisiei Europene a avut-o cu Dacian Cioloș. Fostul preşedinte a precizat că discuția, purtată atunci când Juncker l-a propus pe Cioloș pentru un nou mandat de comisar european, arată faptul că acesta era dispus să facă orice, inclusive să treacă la socialiști pentru a primi un nou mandat de comisar pe agricultură.

„Eu l-am susținut când s-a făcut actuala Comisie Europeană. Eu l-am susţinut, eram preşedinte când s-a făcut actuala Comisie Europeană cu Jean-Claude Juncker, pentru încă un mandat. La Comisia Europeană se poate încă un mandat, dar pe alt portofoliu, nu pe cel pe care l-ai avut anterior. Aproape mă înţelesesem cu Juncker. Am vorbit cu el și știți ce mi-a spus? Jean-Claude Juncker, fiind un PPE-ist înrăit, îmi zice: ”Păi, Cioloş a venit la mine să-mi spună că el trece la socialişti, dacă i se dă un mandat din partea socialiștilor!”. Ăsta-i Cioloş acum, ăsta e caracterul omului onest”, a spus Traian Băsescu.

Nu este prima dată când fostul preşedinte Traian Băsescu face această dezvăluire în public. În urmă cu o săptămână, publicam O INFORMAȚIE BOMBĂ dată ÎN EXCLUSIVITATE dată la NCN în emisiunea BREACKING NEWS a jurnalistului Liviu Alexa, dată de către fostul senator Valer Marian, care venea să ne lămurească baletul politic al personajului Dacian Cioloș din ultimii ani. Valer Marian susținea că “Ioan Rus a negociat cu Victor Ponta un nou mandat de comisar european pentru Dacian Cioloș” și că are informații că “acesta (Cioloș) are semnată o adeziune de înscriere în PSD”. Cu această ocazie, din arhiva Ziar de Cluj am scos şi declaraţia dată în 2016 de către fostul preşedinte (după demisia lui Victor Ponta şi apariţia guvernului technocrat) care susţinea că Dacian Cioloş ar fi probat o înclinaţie către oportunism încă de la constituirea Comisiei Europene conduse de către Jean-Claude Juncker.

”Aproape mă înţelesesem cu Juncker: ori Agricultura, ori Dezvoltarea Regională. Îl sun: «Nu, să-mi trimiteţi pe altcineva». El, PPE-ist înrăit, mi-a spus că a venit Cioloş să-i spună că, dacă Agricultura este dată la socialişti, se dă şi el la socialişti (...) Nu spun din răutate despre oportunismul lui şi talentul de a-şi pune ouăle în toate coşurile”, a afirmat fostul preşedinte.

Adauga comentariu