Circa 20 mc de gunoaie, strânse de pe malurile Amaradiei, la Albești. Angajații ABA Jiu au săpat șanțuri, ca să nu mai fie aduse cu mașini și căruțe

Deșeurile, aruncate la întâmplare pe malurile râului Amaradia, în comuna Șimnicu de Sus, satul Albești, au fost ridicate, în această dimineață, cu ajutorul unui buldoexcavator și a unei autobasculante, de angajații Administrației Bazinale de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, formația de Lucru Robănești.

Mai mult decât atât, după ce au îndepărtat depozitele necontrolate de deșeuri de pe maluri, dar și de pe luciul apei, când situația a impus-o, ca măsură de prevenție, angajații S.G.A Dolj au blocat, în zona respectivă, și drumul către albia râului Amaradia, prin săparea unui șanț, interzicând, astfel, accesul cu mașini și căruțe.

De menționat că pe malurile râului Amaradia s-au efectuat mai multe acțiuni de igienizare în acest an, tot de ABA Jiu, chiar dacă depozitele de deșeuri nu au fost în albia râului sau în zona de protecție. Cetățenii din localitate se plâng foarte des că zona arată groaznic și, totuși, tot oamenii sunt cei care-și aruncă fără niciun fel de remușcare gunoaiele în zonă

“Amintim reprezentanților  tuturor primăriilor că și dumnealor le revine sarcina de a igieniza și întreține malurile râurilor pe raza localităților pe care le gospodăresc. Totodată, facem încă un apel către cetățenii județului să înțeleagă că malurile râurilor și zonele din apropiere nu sunt gropi de gunoi, că ne revine fiecăruia dreptul de a păstra mediul curat pentru o viața mai bună, mai sanatoasă”, transmite Cosmin Călin, directorul ABA Jiu.

Adauga comentariu