Circulația pe Craiova-Bucovăț va fi deviată pentru reparația podului, dar NU pe la PALILULA

Odată cu demararea lucrărilor la podul care traversează Jiul pe la Bucovăț, circulația autovehiculelor se va face pe un fir, alternativ, semaforizat, spune președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. Vestea că singura legătură directă dintre Craiova și localitatea Bucovăț, podul, va fi și închis, la un moment dat, i-a făcut pe oameni să se întrebe pe unde vor ajunge la Craiova sau de la Craiova acasă. Dacă cei mai mulți s-au gândit la drumul Podari-Palilula-Bucovăț și s-au luat cu mâinile de cap, ei bine, nu aceasta este ruta aleasă de CJ Dolj. Traficul va fi deviat pe la Vârvoru, tot pe DJ 522. 

Mai exact, de la Bucovăț, de sus, de la pădure, se face stânga (când mergi de la Craiova spre Cetate), se intră până în Vârvoru de Jos, de acolo se face stânga în dreptul școlii, se intră pe un drum comunal la Vârvoru (despre care șeful CJ Dolj spune că este betonat pe fonduri europene și că este în regulă) și se ajunge din Vârvoru de Jos în satul Vârvor (fost Vârvoru de Sus), și apoi în satul Bujor, după care se ajunge în DN Craiova-Calafat, în curba din apropierea Pădurii Radovan, apoi la Craiova. Și în sens invers, pentru cei care vor să ajungă de la Craiova la Bucovăț. Google Maps (click foto de mai jos) ne-a calculat ruta. Călătoria din locul de pornire și până în centrul Craiovei însumează 42 de km și o durată de 57 de minute.

Nu aveam cum să deviem pe Podari-Palilula, pentru că acela e un drum îngust și nu are caracteristici să preia astfel de circulație”, a explicat Cosmin Vasile, pentru Ziarul de Craiova.

Într-adevăr, drumul nu numai că este extrem de îngust, dar e și extrem de prost odată ce intri pe raza satului Palilula. Deși în 2014 a fost reabilitat cu fonduri europene, în 2016 era deja suspus reparațiilor, fiind în garanție, iar acum este praf (foto). În schimb, porțiunea care ține de Podari este bună, însă îngustă. Primarul comunei Bucovăț, Marius Tuță spune că nici anul acesta nu sunt bani pentru reabilitarea drumului comunal, în condițiile în care abia ajung pentru intervențiile absolut necesare din interiorul localității.

Potrivit președintelui Cosmin Vasile, vehiculele de mare tonaj nu vor avea permisiunea să circule pe la Vârvor, ci doar vehiculele, dubițele și camioanele de până în 7 tone.

”Prima dată circulația va fi oprită pe un sens, până vor face forajele, să vadă structura de rezistență, dacă lucrarea e mai de amploare decât credeam. Vom trage cât vom putea noi ca lucrările să se facă cât mai repede, probabil un vicepreședinte va sta numai acolo. Dar mai e o a doua chestiune, care ține de neprevăzut: să nu fie o perioadă în care să plouă continuu și să nu cumva, după ce se mai forează pe la piloni, să se descopere că sunt foarte afectați și să fim nevoiți să stăm și mai mult cu podul închis”, mai spune Vasile.

Data la care vor începe efectiv lucrările la podul Bucovăț nu a fost stabilită, autoritatea județeană urmând să o anunțe în timp util. Din declarațiile anterioare ale președintelui CJ Dolj, în luna mai ar urma asfaltarea pe serpentinele de la Bucovăț, iar apoi ar urma intervenția la podul peste Jiu. 

Lucrările se derulează în cadrul proiectului de reabilitare a DJ 522 Craiova-Cetate, în valorea de circa 50 de milioane de euro, dintre care 12 milioane reprezintă confinanțare a Consiliului Județean Dolj.

Adauga comentariu