Circulație îngreunată pe DJ 605 Craiova-Melinești și Centură, după montarea unor limitatoare de viteză la Cimitirul Nord

Comisia de Sistematizare a circulației din cadrul Primăriei Craiova a avizat favorabil, prin Hotărârea nr. 1 din 2022, adoptată în ședința din februarie, amplasarea unei noi treceri de pietoni pe Aleea 4 Șimnic, în dreptul extinderii Cimitirului Nord II, precum și a două limitatoare, în dreptul zebrei nou înființată și a celei deja existente la intrarea cimitirului vechi. Din acest motiv, traficul în zonă se desfășoară cu dificultate, cozile înaintând lent. Asta în condițiile în care pietonii erau foarte rari în zonă. Însă, probabil, autoritățile s-au gândit că numărul lor va crește în momentul în care locurile de veci din noul cimitir vor fi disponibile, iar cei din cortegiile funerare se vor deplasa de o parte și de cealaltă a drumului pentru a avea acces la parcare. 

Ieri după-amiază cele două limitatoare au fost montate, iar circulația a început să se desfășoare cu greutatea din cauza încetinirii autovehiculelor în dreptul acestora. În condițiile în care, oricum, la orele de vârf traficul era aglomerat, odată cu amplasarea dispozitivelor cozile formate de autoturisme s-au mărit și mai mult. Asta se resimte inclusiv pe Centura de Nord, în dreptul giratoriului de la intersecția cu DJ605 Craiova - Melinești și pe ambele sensuri de ieșire/intrare în Craiova. 

Limitatoarele, respinse pe alte străzi

Pe de altă parte, Comisia de Sistematizare a Circulației NU a avizat, prin aceeași Hotărâre, nr. 1/2022, propunerile de montare de limitatoare de viteză pe străzile Pelendava, la intersecția cu Str. Fermierului; pe Str. Fântâna Popova, la intersecția din zona DSV, pe Str. Caracal; Str. Corneliu Coposu intersecție cu Ana Ipătescu, Str, Potelu în dreptul trecerii pentru pietoni din fața aleii de acces către blocurile ANL.

Stâlpi pentru limitarea accesului auto, la unele grădinițe

Decizii au fost luate și în privința montării unor stâlpi care să limiteze accesul auto în zona unor unități de învățământ. Astfel, s-a avizat favorabil amplasarea unor stâlpi pentru delimitarea trotuarului de lângă Grădinița Floarea Soarelui și pe aleea pietonală care derivă din Strada Ștefan Velovan și merge către intrarea de pe partea de est a Grădiniței Pinochio prin fața blocului 23 A. Totodată, s-a luat decizia înființării unei treceri de pietoni în fața porții mici de acces în Școala Generală nr. 32 „Alexandra Macedonski". Pe de altă parte, a fost respinsă propunerea de amplasare a unei zebre pe Strada Paltinului, în zona Grădiniței Gândăcelul.  

Printre altele, s-a avizat favorabil montarea unui indicator cu semnificația „Oprirea Interzisă" pe Strada Împăratul Traian, dupa intersecția cu Str. Horia, cu valabilitatea restricției până la intersecția cu Str. Pictor Ion Andreescu. Totodată, a fost adoptată măsura realizării unor marcaje de interzicere a staționării în dreptul aleilor folosite pentru aprovizionarea magazinului situat pe Strada Independenței, nr. 12, bloc 7, parter. 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu