Citostatice, dureri infernale și tone de calmante. Singura dorință de Crăciun ar fi să-și înceapă tratamentul cu radioterapie

Lucia are 49 de ani și este din Filiași. Suferă de o boală cumplită, apărută în urma unui accident banal. S-a lovit în clanța ușii. Destinul trist i-a bătut la ușă, iar de atunci a început și calvarul. Citostatice, dureri îngrozitoare, umilință și drumuri interminabile între Filiași și Craiova.

 

 În urmă cu câțiva ani și-a pierdut și unicul copil. Luptă cu o boală crâncenă, iar banii nu-i ajung să se trateze. Recent, un alt necaz s-a abătut asupra ei. Soțul a fost dat afară de la serviciu, prin restructurarea postului. Amândoi stau în chirie. Bani de mâncare nu au, încălzire nu au. În prag de sărbători boala și sărăcia o doboară. Din banii de pe șomaj, abia își plătește transportul pentru a merge să-și facă citostaticele.

“În urmă cu ceva timp mi-am pierdut fetița și puterea de a merge mai departe, prin această viață. În urmă cu doi ani am mai fost pusă la o încercare, deloc ușoară. În urma unui accident stupid, în timp ce lucram prin casă m-am lovit de clanța ușii. Banal, ăsta a fost cuvântul folosit. Se pare că acel banal a devenit calvarul vieții. La câteva luni distanță aveam să-mi pierd sânul drept” spune cu ochii în lacrimi Lucia.

 

În prag de sărbători, cea mai frumoasă surpriză pe care ar putea s-o primească Lucia este începerea tratamentului cu radioterapie, care poate fi posibil doar în București. Doljeanca trebuie să-l înceapă cât mai repede pentru că șansele de supraviețuire devin tot mai mici pe zi ce trece. Din păcate, Lucia nu are posibilitatea de a începe tratamentul, iar sărbătorile vor fi pline de suferință. Poate cel mai frumos cadou de Crăciun este posibil cu ajutorul oamenilor. 

Lucia ar trebui să petreacă sărbătorile pe un pat de spital, în București. Și asta, doar pentru a se trata și a scăpa de durerile care au marcat-o. Sănătatea ei este mai importantă decât niște artificii și distracție.

”După o ședință de radioterapie, uiți că trăiești, dar să mai fi pus și pe drumuri. Cu lacrimi în ochi vă spun că și eu sunt tot om, doar că povestea mea nu are un final fericit. Vă rog să mă ajutați”, este strigătul de disperare al Luciei.

 

Asociatia Plus Omenia

RON : RO07BTRLRONCRT0334611701

EUR  : RO54BTRLEURCRT0334611701

BANCA TRANSILVANIA , FILIASI

SWIFT/ BIC : BTRLRO22

Cu specificaţia : "Radioterapie".

https://www.paypal.me/plusomenia

Adauga comentariu