City-break la Craiova. Curioși să afle cum este România, sute de israelieni au profitat de zborul Craiova-Tel Aviv și au venit să ne cunoască orașul. Administrația doljeană speră acum să îi atragă și pe investitori în zonă

Cursa de la Craiova la Tel Aviv a fost inaugurată în vara anului trecut, iar zborul a fost un real succes pentru oltenii care și-au dorit să viziteze Israelul sau să meargă la muncă. Doar că, supriza a venit din partea tinerilor israelieni care s-au hotărât și ei să viziteze orașul Craiova despre care nu auziseră mai nimic. Așa se face că parcurile, barurile și restaurantele din oraș au avut parte de vizitatori și clienți curioși să cunoască orașul, gastronomia și distracțiile românilor.

“Am avut o surpriză plăcută să vedem că de acest zbor se bucură și israelienii, nu numai românii. De la începutul acestui an și până acum au fost 314 turiști din Israel care au aterizat pe Aeroportul din Craiova și au petrecut aici trei, patru zile. Practic au venit într-un city-break. Acest lucru ne-a dat de gândit despre ce am putea să facem să îi atragem și mai mult pe acești turiști.”, a declarat Narcis Purcărescu, prefectul județului Dolj în cadrul întâlnirii avute astăzi cu ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash.

Oficialii doljeni au profitat de întâlnire pentru a face lobby în scopul atragerii de investitori în zonă.

“Noi credem că a venit rândul acestei zone să se dezvolte, să crească din punct de vedere economic, pentru că s-au creat toate premisele: vorbim de prezența uzinei Ford, de cele două Universități, de parcurile industriale în continuă expansiune, de clima propice unor activități din numeroase domenii economice. Toate acestea ar trebui să fie atrăgătoare pentru orice investitor, așa că vă rugăm, dacă veți întâlni oameni care vor să investească, să îi trimiteți aici.”, a rugat-o Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, pe doamna ambasador.

Rugămințile autorităților locale au fost ascultate de oficialul israelian care a transmis că se va ocupa de acestea. 

“Suntem pregătiți să cooperăm cu România și cu județul Dolj. Sper să găsim israelieni care să investească aici pentru că și noi simțim că există o bună colaborare. România este singura țară din fostul bloc comunist ce a păstrat legătura diplomatică cu noi, așa că eu aici mă simt acasă, mă simt foarte bine venită. ”, a promis ambasadorul Tamar Samash.
În acest moment, în județul Dolj, sunt doar șase firme cu capital israelian, în timp ce, la nivel național, numărul acestora depășește 6.000. 

 


Adauga comentariu