CJ Dolj îi dă Primăriei Craiova un teren de peste 12.000 mp, situat în Cârcea, ca să facă o parcare de tip Park & Ride

Consiliul Județean (CJ) Dolj urmează să îi cedeze Primăriei Craiova (PMC) un teren în suprafață de 12.665 mp, aflat pe raza administrativ teritorială a comunei Cârcea, după ce administrația Olguța Vasilescu a solicitat să-i fie transferat. Conform documentelor întocmite de cele două instituții și a precizărilor pe care reprezentanții PMC le-au funizat la solicitarea Ziarului de Craiova, municipalitatea vrea să amenajeze o parcare publică de tip ”Park & Ride” în zona Parcului Hanul Doctorului. 

Consiliul Local Craiova aproba, în ședința din decembrie 2021, o hotărâre privind solicitarea către Consiliul Judeţean Dolj a aprobării trecerii din domeniul public al Judeţului Dolj, în domeniul public al municipiului Craiova, a unui imobil-teren situat pe raza administrativ - teritorială a Comunei Cârcea.  

Având în vedere că la nivelul Unităţii Administrativ Teritoriale se intenţionează demarea unui proiect de investiţii de infrastructură privind construirea unei parcări în vecinătatea Parcului Hanul Doctorului care se regăseşte în domeniul public al municipiului Craiova. În vederea realizării acestei parcări se solicită Consiliului Judeţean Dolj trecerea în proprietatea municipiului Craiova a unui teren proprietatea Consiliului Judeţean Dolj, situat în localitatea Cârcea, Cimitir, Aeroport, nr. 150D, teren în suprafaţă totală de 12.665 mp. cu valoarea de inventar de 1.594.820 lei. În prezent acest teren este liber, neafectat de construcţii. In conformitate prevederilor art. 136, alin 1 din O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile şi completarile ulterioare se iniţiează prin Direcţia Patrimoniu proiectul de hotărâre privind solicitarea către Consiliul Judeţean Dolj în vederea efectuării demersurilor necesare privind trecerea unui bun din domeniul public al judeţului Dolj în domeniul public al municipiului Craiova”, conform Referatului de aprobare a proiectului întocmit de Direcția Patrimoniu din cadrul PMC. 

Transferul va fi parafat, miercuri, dacă aleșii județeni vor aproba, la rândul lor, proiectul de hotărâre în acest sens, în cadrul unei ședințe extraordinare. ”Predarea primirea imobilului - teren prevăzut se face pe bază de protocol încheiat între Judeţul Dolj şi Municipiul Craiova în termen de 30 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri”, se arată și în proiectul CJ Dolj care urmează să fie prezentat în plen.

Pe terenul de aproximativ 12.000 mp, solicitat de la Consiliul Județean Dolj și care aparține de localitatea Cârcea, Primăria Craiova intenționează să demareze construirea unei parcări de tip Park & Ride – Parchezi, lași mașina și pleci cu autobuzul. Astfel, persoanele care vin în Craiova pentru o durată scurtă de timp, fie că este în interes de serviciu sau personal, își pot lăsa autoturismul în parcarea special amenajată, alegând apoi transportul public pentru deplasarea în municipiu. Proiectul va conduce la scăderea poluării și la decongestionarea traficului din Craiova și va aduce mari beneficii tuturor șoferilor. Prin proiectul Park & Ride, implementat de Primăria Craiova, șoferii nu vor mai fi nevoiți să piardă timp la semafoare sau pentru a găsi un loc de parcare”, a precizat, pentru Ziarul de Craiova, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova,  Marina Andronache.

Ideea unor parcări de acest tip a fost expusă prima dată de primarul Olguța Vasilescu în vara anului trecut. Aceasta a afirmat că descongestionarea traficului e ”una dintre marile necesități ale municipiului Craiova” și că este necesară crearea de parcări de tipul ”park and ride” la ieșirile/intrările din oraș pentru ca, spre exemplu, doljenii care locuiesc în Zona Metropolitană să le folosească. Asta pentru că, susținea Olguța Vasilescu, odată cu lansarea proiectului-pilot pentru transport școlar, în Craiova, a observat că mulți dintre copiii care l-au folosit erau aduși de părinți din localitățile limitrofe Craiovei, ca de exemplu Cârcea și Malu Mare.

”(...) Am observat, după ce am dat drumul la transportul școlar, cât de multe mașini vin din zona metropolitană, ca să aducă copiii la școală, în Craiova. La Școala 2 (”Traian” n.r.), de exemplu, erau cam 300 de copii din zona Cârcea și Malu Mare. Vă dați seama că, din cauza asta, în fiecare dimineață, e o aglomerație infernală. Ori, în momentul în care părintele poate să vină cu mașina până la marginea orașului și de acolo să poată să-și urce copilul în transport școlar, cred că e important pentru toată lumea să înțeleagă că trebuie să descongestionăm traficul”, a declarat Vasilecu. 

(Contextul afirmațiilor în articolul - Olguța Vasilescu, convinsă că cetățenii vor renunța la mașinile personale, ca să circule cu transportul în comun)

 

Adauga comentariu