CJ Dolj vrea să ia în proprietate și Ștrandul Tineretului. Deocamdată, a scos la licitație proiectarea viitorului Complex Sportiv de la stadion

Serviciile de proiectare pentru noul complex sportiv care se va ridica pe amplasamentul Stadionului ”Tineretuluiu” au fost scoase la licitație, anunță conducerea Consiliului Județean (CJ) Dolj. Pe de altă parte, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile afirmă că va solicita Ministerului Tineretului ca și ștrandul Tineretului să treacă în proprietatea administrației județene. 

Conform sursei menționate, complexul sportiv va cuprinde o sală multifuncțională cu arenă de atletism indoor de categoria I, conformă normelor și standardelor naționale și europene, și o pistă de velodrom ce va corespunde specificațiilor impuse de Uniunea Internațională de Ciclism. Suprafețele de joc sunt concepute să asigure și desfășurarea altor sporturi, dar și a unor evenimente festive, concerte și spectacole.

Noul complex va asigura spații pentru sportivi: săli de antrenamente, vestiare, saună, zone de relaxare și camere pentru controlul medical, pentru staff-ul tehnic, dar și pentru presă. Spectatorii vor avea la dispoziție o tribună cu peste 6.500 de locuri, zone comerciale și parcări. În paralel cu demersurile pentru proiectarea complexului sportiv, ne ocupăm și de procedurile de eliberare a amplasamentului și pregătirea terenului pentru viitoarea construcție”, a scris Comsin Vasile pe Facebook.

Potrivit acestuia, la următoarea ședință de plen a Consiliului Județean Dolj, un proiect de hotărâre prin care se solicită Ministerului Tineretului și Sportului trecerea actualului Ștrand al Tineretului în proprietatea județului Dolj va fi supus votului. ”În acest fel, vom putea integra și acest spațiu în rândul obiectivelor destinate sportului”, explică șeful administrației județene. 

Reamintim că în toamna anului 2020 ministrul Tineretului de la acea vreme, craioveanul Ionuț Stroe, anunța că Ștrandul Tineretului din Craiova sau ”Laguna Albastră” așa cum îl cunoaște o parte a craiovenilor, va intra în proces de reabilitare. Stroe nu a venit cu ”mâna” goală, ci cu o proiecție video a viitorului bazin, din care curgea lapte și miere. Reabilitarea ar fi urmat să se facă prin Compania Națională de Investiții, cu un buget ”de câteva milioane de euro”, dar care nu era stabilit încă, după cum precizau reprezentanții Ministerului 

”Surpriza și cea mai importantă piesă din acest ansamblu de investiții este refacerea fostului ștrand al tineretului și, practic, refacerea lui din temelii. Vom avea un bazin de dimensiuni semi-olimpice, acoperit. La anul (în 2021 n.r.), vom realiza aici o investiție care se va ridica la câteva milioane de euro. Nu avem un bazin de mari dimensiuni acoperit în Craiova. Probabil va fi unul dintre cele mai moderne din țară, dar suntem condiționați puțin de spațiul pe care îl avem la dispoziție. Am început discuțiile cu cei de la Compania Națională de Investiții și, probabil, la anul, obiectivul va beneficia de pe urma acestei mari investiții. Este un concept ultra-modern - va fi deopotrivă un centru de agrement și un centru sportiv. Vrem să avem o bază sportivă care este utilă și marelui public, și pentru inițiere în performanță, antrenamente, dar și pentru înalta performanță și competiții. Practic este o investiție care va completa baza sportivă din Craiova”, declara Ionuț Stroe pe 29 octombrie 2020.

La scurtă vreme de la declarație, Stroe a fost schimbat din funcție, iar planurile și speranțele cu reabilitarea ștrandului au fost uitate. Mai jos, prezentarea video adusă la Craiova de liberalul Ionuț Stroe pe vremea când era ministru.

 

Adauga comentariu