Clinica de Hematologie şi-ar fi remediat problemele. Inspectorii DSP sunt în acest moment acolo şi fac verificări. Internările ar putea fi reluate chiar azi

Din primele informaţii se pare că s-ar relua începând de astăzi activitatea în Clinica de Hematologie din Craiova după mai bine de patru zile de când nu se mai făceau internări.


Sunt acolo inspectorii de la DSP şi fac procesul verbal. Am înţeles că au remediat problemele în mare şi le dau liber să interneze bolnavi în continuare, a declarat Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj. 


De asemenea, reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că s-a muncit serios în clinică de la începutul scandalului, astfel încât cei de la DSP nu ar fi avut motive să nu le dea liber la internări.


Clinica de Hematologie a intrat într-un scandal montru zilele trecute, urmare a unor poze din interiorul unităţii medicale, făcute publice de unul dintre pacienţi. Imaginile indicau condiţiile insalubre în care funcţiona clinica. Pozele au stârnit reacţii din partea Ministerului Sănătăţii care a dispus suspendarea activităţii clinicii craiovene. 


“Nu a fost suspendată activitatea dintr-un singur motiv: este singura Clinică de Hematologie din Craiova, din Oltenia. Asta ar fi însemnat ca toți pacienții acelei clinici să meargă la București. Pe de altă parte, au primit un termen de rezolvare a neconformităților majore, termen de o lună. Eu nu cred în declarațiile celor de la spital că totul este bine, perfect, nu facem curățenie, dar avem planuri. Am discutat cu atutoritățile locale, respectiv cu primarul Craiovei, și am propus demiterea directorului de îngrijiri în calitate de responsabil a ceea ce se întâmplă sau s-a întâmplat acolo. Managerul am înțeles că a fost schimbat în urmă cu o săptămână și jumătate. Deci, până la urmă, cred că , cu toții, trebuie să avem toleranță zero la mizerie. Pot să înțeleg că există spații vechi, că există spații nerenovate, dar nu pot să înțeleg mizeria”, a declarat Ministrul Sănătății.


Aceasta a adus în discuție și controalele superficiale care se fac de către inspectorii Direcțiilor de Sănătate Publică din întreaga țară, controale despre care a aflat în urma acțiunilor încrucișate între județe pe care le-a solicitat în teritoriu. 

 
“Vom începe și o reevaluare a inspectorilor noștri. Sunt curioasă cine a fost la Craiova, la Hematologie, și ce proces verbal avem”, a încheiat Pintea. 

 


Adauga comentariu