Clinica dentara acuzată că arunca gunoiul medical și menajer în curtea Casei Studenților. Ace împrăștiate pe lângă pubele, la doi pași de aleile pietonale

Scandalul dintre Casa Studenților și clinica dentara privata aflata lângă gard a început prin luna mai, anul acesta. Reprezentanții Casei Studenților au sesizat ca sacii de gunoi devin o problema atunci ca s-au strâns mormane și nimeni nu ii mai ridica.

"Am încercat sa vorbesc de vreo trei ori cu domnul doctor dar fără rezultat. Mi-a zis ca el arunca gunoiul acolo pentru ca este dreptul lui sa le arunce pe domeniul public. Ori aici nu este domeniul public este curtea noastră privata. Este deranjant și inestetic, nu este normal. Plus ca sacii respectivi mai conțin deseori și resturi sanitare. Din câte știu trebuie ținute în condiții speciale. Știu ca are contract cu firma specializata sa vina sa ridice deșeurile medicale, dar nu prea vine sau nu știu care este problema. Gunoiul strans acum este acolo de vreo săptămână", a declarat administratorul Casei Studenților.

Sacii de gunoi de la clinica sunt depozitați la întrare în parcarea Casei Studenților, bariera pentru acces se ridica printre resturile menajere. 

De cealaltă parte responsabilul clinicii spune ca administratorul ar fi trebuit să-i demonstreze ca terenul este privat. A mai menționat de asemenea ca sacii conțin gunoi menajer și ca resturile medicale sunt aruncate în pubela verde speciala, aflata afara într-un spațiu îngrădit cu gratii.

Într-adevăr pubela exista, iar acele sunt împrăștiate pe lângă recipientul de gunoi, la doi pași de trecători.

Direcția de sănătate publica vine sa-l contrazică pe doctor, managerul clinicii.

"Sub nicio forma resturile sanitare nu trebuie depozitate în pubelele publice. Ele trebuie ținute în cutii speciale, în interiorul clinicii nu afara. Vorbim de o cutie de plastic pentru ustensilele ascuțite și cutii de carton pentru celelalte. Când sunt pline, patronul anunță firma care vine ia cutiile și le arde",a declarat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj.

Reprezentanții DSP vor dispune un control în zona pentru a stabili dacă sunt respectate condițiile de depozitare. În caz contrar, managerul clinicii poate risca chiar suspendarea activității. 

 

Adauga comentariu