Clinicile de Oncologie și Dermatologie ale Spitalului de Urgență Craiova intră în reabilitare

Investiția va fi făcută în cadrul unui proiect cu finanțare din fonduri europene în valoare totală de aproape 3 milioane de euro, cu cofinanțare din partea Consiliului Județean (CJ) Dolj, în a cărui administrare se află unitatea medicală. Licitație a fost știgată de societatea Team World Construct SRL, la o valoare de 10.935.813,66 lei, inclusiv TVA, având prevăzută o durată de realizare de 24 de luni.

Contractul prevede modernizarea clinicilor de Oncologie și Dermatologie, respectiv creșterea eficienței energetice, a rezistenței și stabilității clădirii situate în Str. Tabaci, nr. 1. Totodată, potrivit conducerii CJ Dolj, instituțai contribuie financiar ca să realizezeși ”o serie de alte intervenții”, scopul final fiind crearea unui institut oncologic.

„Este un proiect pentru care specialiștii de la CJ Dolj au reușit să obțină fonduri prin Programul Operațional Regional, însă care prevede și o cofinanțare consistentă din partea instituției noastre. O serie de lucrări extrem de necesare nu erau considerate eligibile în cadrul acestei axe, însă nici nu se putea renunța la ele, dacă ne doream să realizăm o investiție cu adevărat completă. Astfel, pe lângă reabilitarea termică a imobilului, proiectul nostru include o serie de alte intervenții, de la recompartimentarea spațiilor interioare la instalarea a două ascensoare exterioare.

Facem, prin acest demers, un prim pas în direcția pe care am anunțat-o și care reprezintă una dintre prioritățile Consiliului Județean în sfera sănătății, aceea de a crea la Craiova, cu ajutorul fondurilor europene, un institut oncologic. Acesta va pune la dispoziția doljenilor servicii medicale moderne pentru depistarea și tratarea cancerului și, totodată, va derula activități de cercetare și educație în acest domeniu“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

 

Adauga comentariu