Colegiul Medicilor și Farmaciștilor Dolj sesizați după ce un craiovean i-a tratat pe bătrânii de la un centru din oraș, cu tratamente neomologate. Omul le-a preparat singur și le-a recomandat după ce în prealabil le-a testat pe propria piele

Ionică Ruxandra are 71 de ani și este din Craiova, de profesie inginer chimist. Pasiunea lui pentru medicină este veche, iar de-a lungul timpului craioveanul a umblat pe la mulți medici prin țară, medici care să îi certifice un medicament videcător, o tinctură de uz extern. Omul a ajuns cu tinctura preparată de el la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova, acolo unde o și are internată pe mama lui. Colegii mamei de cameră au văzut că bărbatul vine și o tratează și o dă cu tot felul de unguente care îi fac bine și l-au rugat pe craiovean să le dea și lor să încerce. Zis și făcut.


"M-am dus în birou la domnul director și i-am prezentat toate actele, studiile și cercetările pe care le-am făcut în ultimii 13 ani. I-am prezentat medicamentul și cazurile pe care am reusit să le vindec cu această tinctură. Am venit și cu referatul științific de la Institutul de Oncologie din București, unde s-au făcut experimente în vitro. Le-am prezentat și domnului director și medicului angajat al centrului de bătrâni. I-au chemat pe bătrânii care erau dispuși să încerce medicamentul preparat de mine și oamenii au dat acordul lor scris. La fel și aparținătorii bătrânilor. Oamenii s-au vindecat de escara în aproximativ o lună. Medicamentul are efecte miraculoase, eu vreau doar să ajut oamenii ", a declarat Ionica Ruxandra, inginer chimist.

În dorința lui de a face bine, craioveanul nu și-a dat seama că ceea ce face este ilegal pentru că medicamentul, chiar dacă dovedit eficient pe diferite persoane, nu era omologat, neavând aviz de la Ministerul Sănătății. Medicul și directorul centrului de îngrijire bătrâni au mers pe mâna craioveanului și cu acordul scris al pacienților au trecut la folosirea tincturii. 

"A venit la mine în birou, mi-a prezentat și mi-a arătat toate documentele, am fost de acord cu acest așa zis tratament naturist, însă nu înainte de a vorbi cu bătrânii și de a le lua acordul scris. Medicul după evaluarea pacienșilor a fost și el de acord. Mai mult decât atât medicul nostru nu a folosit tinctura din prima, a tatonat terenul, folosind puțin câte puțin din ea. Pacienții spun că le-a făcut numai bine", a declarat Valentin Giurcă, director Centru de Îngrijire Bătrâni Craiova.


Medicul le-a folosit progresiv pentru escarele bătrănilor din centru și din spusele acestora, chiar ș-au dovedit a fi eficiente. Și dacă bătrănul cu leacul vindecător a reușit să îi convingă de bunele lui intenții pe bătrâni și pe medicul centrului, nu la fel de convingător a fost pentru cei de la Colegiul Medicilor Dolj.


"Am primit o sesizare, o sa face și noi verificări și o să vedem despre ce e vorba", a declarat Cristian Săndulescu, vicepreședinte Colegiul Medicilor Dolj.


Sesizarea a venit cei de la Asociația Pro Democrația - Club Craiova care au adus la cunoștiința cazul atât celor de la Colegiul Medicilor cât și celor de la Colegiul Farmaciștilor și Primăriei Craiova.


Rudele și apropiații știu că pasiune lui pentru medicină este veche și chiar au testat pe propria piele tincturile pe care omul le prepara pentru a-i ajuta să se vindece de diferite boli. În trecut craioveanul a încercat să dea la Medicină însă pentru că nu a reușit să intre, a continuat să citească și să învețe să prepare singur acasă diferite leacuri. Craioveanul deși nu consideră necesar, este hotărât să meargă acum să omologheze tinctura pentru a intra în legalitate.

Adauga comentariu