COMANDANTUL MINIONILOR. Ciolacu: ”Dîncu va ocupa portofelul Apărării”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a explicat luni, după validarea listei miniștrilor care vor intra în guvernul Nicolae Ciucă, care e susținerea de care se bucură Vasile Dîncu pentru „portofelul Apărării”.

Întrebat ce il recomanda pe Dincu sa fie ministru al Apararii, Ciolacu a susținut:

”Sunt ferm convins ca va veni in fata dvs. si isi va prezenta programul la Ministerul Apararii Nationale dupa ce va fi investit, sau poate inainte. Cum am facut structura guvernului, care au fost principiile, stim foarte bine ca Ardealul nu este un fief electoral PSD, dar trebuie sa se gaseasca un reprezentant in acest Guvern, iar decizia mai multor organizatii din Ardeal a fost ca dl Dincu sa ii reprezinte in viitorul Guvern. Mi se pare o decizie corecta si ne asumam aceasta decizie.”

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose și primarul Brăilei, Marian Dragomir, s-au opus instalării lui Vasile Dîncu la ministerul Apărării, spun sursele citate. Tudose și Dragomir au votat însă lista miniștrilor PSD.

Legat de faptul ca Mihai Tudose s-a opus in sedinta PSD ca Dincu sa fie ministru, Ciolacu a zis:

”Colegul si prietenul meu Mihai Tudose a avut o opinie in cadrul CPN. Si este normal sa aiba si alta opinie decat majoritatea. In schimb decizia majoritara a fost ca dl Dincu sa fie desemnat din partea PSD sa ocupe portofelul de ministru al apararii”.

Opunerea lui Tudose vine încă din momentul în care Vasile Dîncu s-a reînscris pe șestache în PSD în Organizația PSD Bistrița Năsăud, numai ca să se aleagă președinte al Consiliului Național al PSD. „Nu voi sta cu mâna întinsă la organizațiile din sud pentru a deveni președintele Consiliului Național", a fost mesajul lui Vasile Dîncu pentru contestatari atunci. Cică atacul venit la adresa sa din partea mai multor lideri de organizații din sudul țării a fost unul „comandat”.

Atunci, în iunie 2020, Mihai Tudose, Olguța Vasilescu, Felix Stroe și Marian Mina l-au criticat dur pe Vasile Dîncu..

„În acest moment, Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat. E adevărat că sunt câteva județe din sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic si nici din punct de vedere al culturii politice din România”, a fost declarația sa care a stârnit scandalul în PSD.

Vedem că vorbele lui Dîncu de atunci, sunt și vorbele lui Ciolacu de acu. Mare ventrilog acest Dîncu!

Cum ziceam în octombrie anul trecut: Ciolacu, sub atenta supraveghere a lui Vasile Dîncu, are doar o soluție: schimbarea de (z)gardă

“A zis că eu sunt de vină, Liviule! A aruncat toată vina pe mine” – s-au dus să se plângă Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Carmen Dan, Dănuț Andrușcă, Liviu Pleşoianu, Eugen Teodorovici şi Florin Iordache, la vorbitor, lui Liviu Dragnea.

“Cine?”

“Cum cine? Marcel Ciolacu. Și nici măcar nu mi-a spus-o el, personal. L-a trimis pe Vasile Dîncu să-mi spună”.

“Și ce, voiai să te certe Marcel Ciolacu în persoană? Voiai să te facă hahaleră?”

“Nu știu, Liviu, dar mi-ar fi plăcut să mă cheme și pe mine la Consiliul Naţional, ca pe Marian Oprişan. Pe mine de ce nu mă cheamă la Consiliul Naţional? Ce, eu nu merit la Consiliul Naţional? Spune, Liviu, nu merit?”

- Veorica (Şerbane, Carmencita, Dane, Genule, Liviuţ, Florinele), îți spun cu mâna pe inimă: dacă aș fi Marcel Ciolacu, te-aș chema în fiecare zi la Consiliul Naţional ca să-ți zic că ești hahaleră.”

CITEȘTE ȘI: Dîncu Apă de Gură

”Vasile Dîncu a dat un interviu la RFI, din care am înţeles că el va fi Cârmaciul care va ţine timona reformei în PSD. Şi va începe prin ciur-dârmonirea candidaţilor pentru Parlavramentarele din decembrie.”

Cred că Adrian Năstase este cel care l-a intuit cel mai pe aproape pe Vasile Dîncu. În noiembrie 2011, pe atunci încă preşedinte al Comitetului Executiv al PSD, Adrian Năstase a criticat “reforma” propusă de domn’ profesor, despre care a spus că promovează "instaurarea în PSD a revoluţiei permanente după model troţkist".

Citez: “După 2004, grupul de la Cluj şi-a arogat pretenţia de a decide calea de urmat pentru PSD, iar Vasile Dîncu - cu reale calităţi intelectuale - şi-a asumat rolul de eminenţă cenuşie a politicii româneşti, de strateg şi ideolog al stângii. Sau ca să-l parafrazez pe Victor Ponta, rolul de Richelieu ardelean. În acea perioadă, l-am redescoperit pe Vasile Dîncu, nu în calitate de "micul Goebbels al PSD", cum îi spunea presa cât timp era ministru, ci de Ideolog şi Mare Reformator al PSD. Principalul punct al reformei PSD, în viziunea sa, era "Afară cu Iliescu!". (...) Esenţa Reformei propuse de Vasile Dîncu, atunci şi acum, este instaurarea în PSD a revoluţiei permanente, după model troţkist".

UPDATE: Vociferări în PSD. Senator: Vasile Dîncu acționează ”pe persoană fizică”

Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat, luni, la Antena 3 că președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, propus ministru al Apărării în viitorul Guvern, se confruntă în partid cu o opoziție „justificată”.

„Am constatat de cateva ori in declaratiile lui Dincu ca a pornit asa, de multe ori, pe persoana fizica, spunea ce dorea domnia sa, nu ce doream cei din partid. Cred ca e justificata opozitia la dl Dîncu, nu a fost in concordanta cu ce gandeau colegii”, a afirmat senatorul PSD.

Noi ne aducem aminte cum era Dîncu ca ministru al Comunicării în Guvernul Năstase, cum i-a zis jurnalistul Liviu Man că nu-i mai ajunge nimeni cu prăjina la nas...

 

Adauga comentariu