Comercianții din Târgul Romanești nu mai au voie să vândă marfa înșirată pe jos în perioada restricțiilor sanitare

Activitatea de comercializare a produselor second-hand din Târgul Municipal Craiova a fost restricționată, anunță reprezentanții SC Târguri și Piețe Craiova. Măsura a fost luată pe fodul noilor restricţii impuse de Guvern în vederea prevenirii şi combaterii pandemiei de COVID-19. Astfel, comercializarea produselor second-hand în zona de vânzare pe teren neamenajat (pe jos), cuprinsă între strada Râului şi strada Dr. Dimitrie Gerota, a fost suspendată

”Prin art. 11 din Anexa 3 a Hotărârii de Guvern nr. 1130 din 22 octombrie 2021, s-a impus reducerea drastică a activităţii târgurilor, bâlciurilor şi talciocurilor, până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. (...) Activitatea rămâne deschisă doar în sectorul în care se comercializează haine şi încălţăminte second-hand pe mese, din zona cuprinsă între străzile Dr. Constantin Severeanu şi Dr. Dimitrie Gerota, sector în care comercianţii au încheiate acorduri în derulare cu SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL”, explică Adrian Dinu, purtător de cuvânt al societății.

Cetăţeni şi comercianţii au obligaţia purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, potrivit actului normativ menţionat mai sus, participarea la activitatea târgurilor, a bâlciurilor și a talciocurilor „este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Foto: arhivă

Adauga comentariu