Comercianții din Târgul Romanești sunt vaccinați în proporție de 60%. Un laborator mobil va merge în comunitatea romilor

Aproximativ 60% din cei circa 200 de comercianți, care vând în prezent în târgul de pe Str. Dimitrie Gerota din Craiova, s-au vaccinat împotriva SARS-COV-19, potrivit administratorului, Romeo Tiberiade. Unii dintre ei au mers la centre de vaccinare, alții au fost imunizați în cadrul unei acțiuni organizate în acest sens în Târgul Romanești. O astfel de acțiune urmează să fie organizată din nou, prin intermediul unui laborator mobil. 

”Am mai avut o rundă de vaccinări în urmă cu circa două luni și urmează să organizăm o nouă campanie. Nu doar comercianții se vor putea imuniza la laboratorul mobil, ci oricine își dorește”, explică Romeo Tiberiade, lider romilor din Craiova. 

Tiberiade spune că a mers din casă în casă și le-a explicat oamenilor din comunitate, pe înțelesul lor, de ce este important să se vaccineze și să se protejeze. În acțiunea care va urma vor fi întocmite tabele nominale și se va merge la cei care vor să primească serul cu laboratorul mobil.

”De-a lungul timpului eu i-am tot informat pe oameni cu privire la ce importanță are acest vaccin. Le-am spus că nu au nimic de pierdut, dimpotrivă, vor câștiga, pentru că dacă se îmbolnăvesc vor fi mai protejați în fața unei forme severe. Le-am explicat că și dacă sunt vaccinați se pot îmbolnăvi, pentru că nu înțelegeau de ce apar cazuri și la cei vaccinați. Le-am explicat pe limba lor, pe înțelesul lor. Romii au nevoie de un om - și e valabil și pentru români - care să le explice că medicul e acolo nu ca să omoare oameni și că vaccinul ne protejează și că medicamentele se dau după sfatul medicului, nu după ureche și cum crede fiecare. Că trebuie să anunțe medicii de la primele semne, nu când e prea târziu și nu se mai poate face nimic pentru ei, fijndcă plămânii sunt deja afectați”, spune Tiberiade. 

Potrivit acestuia, Partida Romilor, pe care o conduce la Dolj, încearcă să contureze o campanie de acest fel și la nivel național.  

 

 

 

Adauga comentariu