Comisarii de mediu au amendat Primăria Dăbuleni cu 15.000 de lei după ce au văzut pe internet gunoaie aruncate-n câmp

Comisariatul Gărzii de Mediu Dolj a aplicat o sancțiune contravențională de 15.000 de lei UAT Dăbuleni, după ce pe site-urile de socializare a circulat o filmare care ilustra deșeuri abandonate pe un câmp. Potrivit reprezentanților GM Dolj, comisarii de mediu s-au autosesizat și au început să controleze trei unități admnistrativ-teritoriale unde se bănuia că ar fi fost aruncate deșeurile.

”La sfarsitul lunii ianuarie 2022 pe internet circula un film cu comentarii despre deseuri abandonate, posibil de societati comerciale, din UAT Bechet, Calarasi sau Dabuleni. CJ Dolj al GNM s-a autosesizat si a solicitat ca la ultimul termen din 28.02.2022 cele trei UAT-URI sa comunice Comisariatului situatia cu privire la numarul societatilor si a contractelor pentru deseuri generate, terenurile identificate prin cordonate gps afectate de deseuri și actiuni de salubrizare”, a anunțat GM Dolj pe pagina de Facebook.

Conform sursei menționate, trei echipe de comisari au făcut verificări și ”au constatat neconformităț la Ordonanța de Urgență nr. 92 din august 2021 privind regimul deșeuri numai la UAT Dăbuleni, motiv pentru care s-a sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15000 lei”.

”Pe această cale, recomandăm ca toate UAT-urile din județul Dolj să inițieze programe de prevenire a abandonărilor de deșeuri”, a mai adăugat GN Dolj.

Adauga comentariu