Compania de Apă Oltenia: "Intervenim preventiv ca să nu ne pice strada". Fisuri la tuburile de beton de sub Bulevardul "Oltenia" ar putea pune în pericol întreaga stradă. Circulația este restricționată

Se lucrează pe Bulevardul Oltenia din Craiova. Lucrători din cadrul Companiei de Apă Oltenia intervin la o avarie la racordul unui bloc din această zonă. Este vorba despre niște fisuri la tuburile de beton care neremediate ar putea pune în pericol întreaga stradă.

"Am fost ieri la fața locului, am văzut fisurile din tuburile de beton.  Intervenim preventim să remediem situația pentru că riscăm să ne pice strada. Avariile se produc din cauza echipamentelor, țevilor care sunt foarte vechi. Asta nu ține de Compania de Apă, noi intervenim acolo unde apar, cu utilaje și oameni. Costă totul.", a declarat directorul tehnic al Companie de Apa Oltenia.

O avarie ce necesită intervenție de amploare costă Compania de Apă și implicit pe craioveni, prin plata tarifelor de apă și canal, aproximativ 30000 de lei. Crește numărul avariilor, crește și tariful pe care locuitorii trebuie să-l achite, pentru că lucrările trebuie făcute și acoperite de undeva.

Nu sunt nici două luni de la ultima avarie de amploare din Craiova.

Conductele sunt vechi de peste 60 de ani. 70% din țevile din subsol sunt vechi, din oțel. Bani de la Uniunea Europeană nu au fost alocați decât pentru extinderi și nu pentru înlocuirea țevilor care sunt în proprietatea Primăriei Craiova și sub administrarea Companiei de Apă Oltenia.

Adauga comentariu