Compania de Apă vrea să contorizeze inteligent hit-ul ”Vine vara, bine-mi pare, în grădină am o floare”

Compania de Apă Oltenia (CAO), prin vocea directorului Alin Șuiu, anunță că vremea udatului grădinilor sau a umplerii piscinelor cu apă din rețeaua publică prin metode ”neortodoxe” e gata să apună. CAO are în implementare un contract pentru instalarea contoarelor inteligente, care pot fi citite de la distanță, ca să descopere fraudele, atât în Craiova, cât și în localitățile din județ. Vizate sunt, în special, zonele unde contoarele de apă erau amplasate în interiorul gospodăriilor. Consumul ilicit de apă din rețea se vede și în slaba presiune de la robinetele consumatorilor.

Vară de vară, pierderile din rețeaua de apă sunt mari, asta pentru că sunt destui cei care găsesc diverse modalități de a sustrage apă pentru a-și iriga gazonul, a-și umple piscinele sau a uda legumele. Dar nu doar ei, sunt cazuri și mai ”speciale”, în care se fac adevărate afaceri cu apa. Pentru cei care nu știu, și furtul de apă este infracțiune. Montarea contoarelor de apă inteligente, spun autoritățiler, va facilita identificarea consumului de apă fraudulos. 

Conform legislației din România, apa de la rețele este pentru consum propriu, pentru băut și spălat, nu pentru udatul gazonului, nu pentru spălătoria de la colțul străzii, nu pentru udatul solariilor și grădinilor. Avem în implementare un contract de lucrări, care prevede contorizarea pe domeniul public - pentru că cele mai multe probleme le avem în acele localități unde CAO a preluat sistemele unde contorizarea era făcută în curte, iar oamenii și-au făcut bypass-uri, că la asta se pricep, unii dintre noi, foarte bine. Prin acest contract de lucrări îi contorizăm pe domeniul public, cu contoare cu citire la distanță și vom vedea în timp real dacă sunt probleme. Se lucrează pe acest contract în Craiova, unde prevede montarea a peste 23.000 de contori cu citire la distanță. În județ, prevede lucrări în aproape toate localitățile unde contorii erau la interior, în special la Dăbuleni, unde am avut cele mai multe probleme, Plenița, o parte din Calafat, Băilești, Bechet și Ostroveni”, declară directorul CAO, Alin Șuiu. 

 

Adauga comentariu