Compania Top Gel din Cârcea a cumpărat fabrica de îngheţată Bonetta din Brăila

Top Gel Prod, unul dintre cei mai mari producători de îngheţată de pe plan local, controlat de antreprenorul Petre Popa, a cumpărat 100% businessul Secret Prod din Brăila, producătorul mărcii de îngheţată Bonetta, potrivit Ziarului Financiar (ZF). Top Gel deţine propria reţea de distribuţie, două fabrici în localitatea doljeană Cârcea, 16 linii de producţie şi 24 de centre regionale de distribuţie, iar cu ultima achiziție va adăuga în portofoliu alte două puncte de lucru în Brăila şi Vaslui, întărindu-şi totodată reţeaua de livrare, distribuţie şi comercializare de produse la nivel naţional”, potrivit reprezentanţilor producătorului de îngheţată, citați de ZF. Odată cu preluarea Secret Prod, Top Gel îşi consolidează poziţionarea pe piaţă şi prezenţa în toată zona de sud-est a ţării în judeţele Brăila, Galaţi, Constanţa, Vaslui, Călăraşi, Ialomiţa, Argeş, Prahova şi Vrancea.

Conform datelor ZF, anul trecut, Topgel a investit un milion de euro într-o nouă linie de producţie pentru a face napolitane, dublând capacitatea fabricii din comuna Cârcea, de lângă Craiova. Astfel, a intrat şi pe piaţa produselor de panificaţie. Gigantul anglo-olandez Unilever este lider pe piaţa îngheţatei după preluarea businessului sucevean Betty Ice. Top Gel mai concurează şi cu Nestlé, dar şi cu alte companii fondate de antre­pre­nori locali precum Macromex sau Food Union, acţionarul majoritar al Alpin 57 Lux.

„Strategia de business a Top Gel a fost şi este în continuare orientată către dezvoltare continuă şi către consolidarea punctelor de distribuţie, a reţelei de clienţi şi a calităţii produselor pe care le facem, adăugând totodată noi arome în portofoliu, în baza preferinţelor consumatorilor. (...) Mizăm tot mai mult pe o strategie de extindere la nivel naţional” spune Bianca Popa, director de marketing în cadrul Top Gel Prod, citată de ZF. Reprezentanţii Top Gel Prod nu au comunicat valoarea tranzacţiei de la Brăila.

Cu o istorie de 27 de ani şi afaceri de 74,5 milioane de lei în 2019, Top Gel are în portofoliu peste 50 de sortimente şi arome de îngheţată şi o capacitate medie de producţie de 70 de tone de îngheţată pe zi, conform celor mai recente date ale ZF. Capacitatea maximă de producţie este de 100 de tone de îngheţată pe zi. De asemenea, compania are aproximativ 20.000 de clienţi în întreaga ţară, 400 de angajaţi, 24 de puncte de distribuţie şi o flotă proprie care acoperă 100% din suprafaţa ţării. Flota dedicată este formată din 200 auto frigorifice pentru îngheţată, 75 autoutilitare pentru produse de patiserie şi un camion frigorific.

Sursa foto: www.retail-fmcg.ro

Adauga comentariu