Comuna Pielești, cadastrată cap-coadă. Proprietarii primesc gratuit cărțile funciare

Lucrările de cadastru general au fost finalizate în comuna Pielești. Proprietarii celor aproximativ 14.000 de imobile primesc, săptămâna aceasta, noile cărți funciare. Documentele au fost eliberate gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Pielești este cea de-a doua unitate administrativ-teritorială (UAT) din județul Dolj cadastrată integral din bani europeni.

Cărțile funciare ale celor 14.369 de imobile din comuna Pielești au fost înmânate astăzi autorităților locale. Înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară a început în anul 2019 și a vizat o suprafață totală de 6.568,34 de hectare. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„31 de UAT-uri din județul Dolj beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului general. În două comune, Brădești și Pielești, înregistrarea sistematică a proprietăților a fost finalizată. La Dioști lucrările sunt în derulare. Celelalte 28 de UAT-uri  sunt în faza de licitație și/sau încheierea contractelor de achiziție”, a precizat directorul OCPI Dolj, Alin Victor Dumitrescu.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, șase sunt cadastrate integral (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești), iar în alte 64 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

 

Adauga comentariu