Condiții greu de imaginat în bucătăria Hotelului Sidney. Totul a ieșit la iveală după ce lotul de mici fotbaliști de la Cluj s-a ales cu toxiinfecție alimentară pentru că au mâncat din preparatele hotelului

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când șapte dintre cei 13 copii din lotul de sportivi ai U Cluj- Luceafărul au ajuns la spital cu starea alterată, cu diaree și vărsături. Medicii au fost nevoiți să le administreze medicamente intravenos, astfel că sportivii au stat internați pe perfuzii o noapte întreagă. Antrenorul lor a explicat că micii fotbaliști au mâncat din preparatele pe care restaurantul Hotelului Sidney le-au oferit. 

 

Ancheta epidemiologică a fost preluată de Direcția de Sănătate Publică Dolj.

“Inspectorii noștri au mers la fața locului, dar nu au mai găsit mâncare din cea care a fost servită în ziua de sâmbătă. Având în vedere că nu am putut să discutăm cu cei de la Cluj pentru că ei au plecat imediat după finalizarea competițiilor, ne este foarte greu să stabilim de la ce produs s-ar produs toxiinfecția.”, a declarat dr. Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

 

Doar că verificările Direcției Sanitar Veterinare au scos la iveală condițiile înfiorătoare în care se pregătea mâncarea.

“Controlul a arătat că bucătaria nu respecta niciuna dintre condițiile impuse de autorizația sanitar-veterinară, iar spațiul în care se gătea era impropriu pentru un local de alimentație public. Astfel, s-a luat decizia aplicării celei mai mari amenzi pe care o putem acorda conform legii, vorbim de 6.000 de lei, dar și suspendarea totală a activității.”, a declarat Andrei Butaru, directorul Direcției Sanitar-Veterinare Dolj.

Aceeași măsură a mai fost luată o dată de DSV după un control, în această vară. 

 

Adauga comentariu