Consilierii lui Solomon i-au dat lui Nedelescu un neașteptat UPERCUT de dreapta și l-au scos din ring înainte să intre

Consilierii locali ai Partidului Ecologist Român (PER), parteneri de alianță cu cei ai PSD, au luat maul audienței în ședința de azi a Consiliului Local Craiova, cu un neașteptat și nesperat upercut de dreapta aplicat fostului administrator al SC Termo Craiova, Gheorghe Nedelescu, și, implicit, social-democraților care îl susțineau pentru a prelua mandatul de administrator și la noua societate de termoficare a orașului. Pentru unii se mai întâmplă și minuni, în timp ce alții nu trebuie să zică ”hop”, până nu sar gardul.

A fost o ședință de patru ore, susținută online, cu ”înțepături”, remarci și contre mai ales între președintele de ședință, Lucian Dindirică, și aleșii PNL, ședință la care, spre final, ”mutulicii” PER au venit cu surpriza din confetti-ul la care nimeni nu se aștepta: au respins punctul de pe ordinea de zi în care era propus ca administrator ”dinozaurul” Gheorghe Nedelescu. Cât s-au mai chinuit consilierii PNL și USRPLUS să afle de ce și pentru ce mai trebuie Nedelescu reales conducător de Termo, perpelindu-se, bine se știe, ca peștii pe uscat, în fața caracatiței PSD, căreia îi trebuie un singur cap, dar mai multe tentacule cu care să voteze. C-așai când ești la butoane! Dar să nu le plângem de milă liberalilor. Numai că, de data asta, PERul i-a tras una peste ventuze PSD-ului încât și PNL-ul s-a cutremurat! Fie doar și pentru savoarea momentului: bravo, băieții de la PER! Spectacolul nu a fost la nivelul celui oferit cu ocazia primului vot a lui Dan Diaconu în favoarea PSD, când a întors majoritatea liberalilor trimițându-i acolo unde stau de obicei, în opoziție, lăsându-i cu gurile căscate. Însă, până la urmă, rezultatul e cel care contează: o stângă la corp şi un upercut de dreapta, iar Nedelescu cade în ring, răpus tocmai de mâna aliaților. În orice caz, a fost doar o mică luptă într-un veșnic război prefăcut, în care nu știi care cu cine e prieten ori dușman, ori ce are de pierdut sau câștigat. 

„Noi votăm împotrivă la acest punct, după toate discuţiile de aici. Vrem să dăm un semnal craiovenilor că lucrurile se vor schimba în bine la această nouă societate. Să dăm dovadă de responsabilitate“, și-au motivat consilierii de la PER votul. Cu 16 voturi împotrivă (13 PNL-USR-PLUS + 3 PER) și 11 pentru (PSD + Dan Diaconu = love), punctul 51 pentru desemnarea lui Gheorghe Nedelescu în funcția de administrator al SC Termo Urban a picat.

În altă ordine de idei, aleșii locali au votat astăzi bugetul local al Craiovei pe anul în curs, unul mai mic față de anul trecut, în care cea mai mare parte a banilor merge pe cheltuielile de funcționare. Toate amendamentele propuse de PNL pe proiectul de buget au fost respinse, în timp ce USR-ului i-au fost votate. Mai mult, Executivul i-a lăudat pe useriști că au fost băieți organizați și au trimis chiar de acum o lună propunerile lor pentru buget. Din fața laptopului, asta a părut o trecere ușoare a mâinii stângi prin pletele USRiste. Cine mai știe! 

Sursa foto: Ora de Dolj

Adauga comentariu