Consilierii PNL-USR-PLUS n-au avut parte de ședință și anunță că mai convoacă una de îndată. Aleșii cer dovada jurământului depus de primar

Doisprezece dintre aleșii locali și doi supleanți ai alianței PNL, USR și PLUS formată la nivelul Consiliului Local (CL) Craiova s-au prezentat, la ora 10.00, la ședința convocată săptămâna trecută pentru astăzi.

Deși secretarul Primăriei Craiova, Nicoleta Miulescu a anunțat că nu va exista nicio ședință pentru că nu ar fi fost depuse toate documentele necesare, fapt reiterat de primarul Olguța Vasilescu, într-o declarație ulterioară de presă, consilierii au venit la ora programată și au profitat de moment ca să anunțe că vor cere o dovadă a jurământului depus vineri de primar, un raport scris legat de refuzul autorității de a convoca aleșii pentru azi și că vor depune un nou convocator pentru ziua de miercuri.

”După cum constatați, colegii de la PER și PSD nu sunt prezenți, nici doamna secretar. Noi am făcut toate formalitățile pentru a convoca această ședință. Vom solicita secretarului administrației publice locale un raport scris cu privire la refuzul de a publica în ziar tipărit ordinea de zi a ședinței și de a convoca consilierii locali pentru ziua de astăzi. De asemenea, vom solicita în scris pentru ședința ulterioară o dovadă a jurământului doamnei primar, precum și un raport detaliat a ceea ce s-a întâmplat vineri, în condițiile în care s-a ținut ședința”, a spus Marian Vasile, consilier local PNL, propunerea partidului pentru un post de viceprimar.

Acesta a subliniat că ”PSD și PER nu au dat dovată de voință politică pentru deblocarea activității CL”. Asta în condițiile în care, vinerea trecută, nici alianța PNL-USR-PLUS nu s-a prezentat la ședința convocată prin dispoziția fostului primar Mihail Genoiu, ședință care nu s-a putut ține din lipsă de cvorum. Practic, vineri doar s-a anunțat învestirea edilului, după ce Vasilescu depusese, de dimineață, jurământul în camera de consiliu, în fața unui judecător. 

Consilierii alianței au anunțat că nu vor părăsi Instituția Consiliului Local și o vor convoca pe Nicoleta Miulescu, conform Codului Administrativ, art. 36, să le acorde sprijinul pentru a depune toate documentele necesare pentru a convoca o nouă ședință de îndată, pentru miercuri, 18 noiembrie, ”pentru deloblocarea activității CL și, mai ales, pentru ca doamna primar să poată convoca ședința extraordinară vineri”, a mai spus Marian Vasile. Sprijin pe care l-au și primit, după cum a menționat acesta ulterior.

Adauga comentariu