Consilierul Dan Diaconu s-a pus pe treabă cu PSD: Propune scăderea taxelor pentru terasele din Craiova

Consilierul local Dan Diaconu, exclus din PNL după ce a trecut de partea PSD, a intrat ”în pâine”. Alesul local a anunțat în această dimineață că, împreună cu consilierul Lucian Dindirică (PSD), a depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local ”pentru diminuarea la maxim a taxelor plătite la Craiova de cei din HoReCa pentru terenurile ocupate de terasele din oraș”.

Este vorba de tariful de 0,6 lei plătit pe zi pentru fiecare metru ocupat de terase, care se va diminua până la 0,03 lei/mp/zi în zona ultracentrală și de 0,01 lei/mp/zi în cartiere.

”Consider că autoritățile locale sunt obligate să se aplece asupra acestui domeniu și să-l sprijine, atât cât poate și cât îi permite autonomia de decizie. Scăderea tarifului plătit pentru închirierea domeniului public în vederea funcționării teraselor este mai mult decât necesară pentru a ajuta atât proprietarii, cât și pentru a salva locurile de muncă din acest domeniu. Prin restricțiile impuse în pandemie, activitatea teraselor este deja extrem de dificil de gestionat și susținut. Avem convingerea că prin această inițiativă vor fi salvate câteva sute de locuri de muncă iar activitatea teraselor va continua. Dacă până acum tariful era de 0,6 lei/mp/zi, de la 1 ianuarie 2021, aceasta taxă va fi de 0,03 lei/mp/zi în zona 0, până la 0,01 lei/mp/zi în cartierele Craiovei”, a anunțat Dan Diaconu pe Facebook.

Adauga comentariu