Consilierul demisionar Vasilcoiu susține că mai e un ales de la PNL Craiova care a trădat. ”Nimic nu e adevărat!”, vine replica

Consilierul local Cristian Vasilcoiu, ales pe listele PSD, susține că Adriana Ungureanu, consilier PNL, nu ar fi bifat, intenționat, cu ”DA” sau ”NU” căsuțele de pe buletinul de vot din ziua alegerii viceprimarilor Craiovei, din dreptul uneia dintre cele două propuneri ale social-democaraților, respectiv cel al Aureliei Filip. Astfel, votul său era anulat, iar candidații PSD ar fi fost la egalitate cu cei de la Alianța PNL-USR-PLUS, 13-13, în cazul în care Dan Diaconu s-ar fi răzgândit și nu ar mai fi votat cu pesediștii. 

«Hai să vă mai spun eu una tare, dragi PNL-iști de la Craiova, că sigur nu o știți: la alegerea viceprimarilor Craiovei, unde au fost patru propuneri și trebuia bifat la absolut toate patru da sau nu, “Cofetăria Vivien” (Adriana Ungureanu n.r.) a cam “uitat” să bifeze și nu la o anumită candidată a PSD, care o vizitase cu o seară înainte! Votul a fost, astfel, anulat, dar nu a mai zis nimeni nimic, că nu mai era nevoie, că era deja 14-13!», a scris, pe Facebook, Cristian Vasilcoiu. Mai mult, spune Vasilcoiu, întâlnirea dintre cele două a avut loc chiar la Adriana Ungureanu acasă.

Contactată de Ziarul de Craiova pentru un punct de vedere, Adriana Ungureanu a respins toate afirmațiile făcute de Vasilcoiu replicând că ”nimic nu este adevărat”. 

Nimeni nu a venit la mine, nu m-am întâlnit cu nimeni cu o seară înainte, nu am luat legătura cu niciun consilier PSD. Nimic nu este adevărat. Nu a fost niciun vot anulat, votul meu este vizibil, clar, pentru PNL. Ei au avut, într-adevăr, o curiozitate, niște încercări, și au vrut probabil să afle dacă noi știm că Dan Diaconu va trăda. La mine știau că nu au nicio șansă și nici nu au încercat. Un lucru e clar: eu niciodată nu voi trăda votul celor 28.800 de oameni care au votat PNL la Consiliul Local. Votul oamenilor este sfânt pentru mine și nici nu îmi trădez partidul. Sunt în PNL de 20 de ani, nu am plecat niciodată, nu am făcut traseism. Nu s-a pus niciodată problema ca eu să votez pe cineva de la PSD, nu am fost niciodată rezervă pentru trădarea în favoare PSD cum încearcă să sugereze”, a declarat, pentru Ziarul de Craiova, consilierul local PNL Adriana Ungureanu.

Într-o altă postare, Cristian Vasilcoiu vorbește și despre un spațiu pe care Adriana Ungureanu îl are închiriat la Colegiul Național ”Carol I” și pune la îndoială legalitatea și moralitatea contractului, susținând că ”Vivien” are foloase din postura de ales local.

«Doamna consilier municipal craiovean Adriana Ungureanu, de la PNL, care se autointitulează pe Facebook “Cofetăria Vivien”, beneficiază, printr-o decizie a Consiliului Local, din care face parte, de un spațiu comercial în incinta unui colegiu din centrul orașului! Ce ANI, ce DNA, ce Miliție, toată lumea doarme în papuci! Curat-murdar, coane Fănică!», a mai scris Vasilcoiu pe Facebook. În plus, acesta mai spune că Ungureanu deține mult mai multe spații, și în incinta altor unități de învățământ. La postare a adăugat și Hotărârea CL din 27 februarie 2020, pentru prelungirea contractului de închiriere, de data asta pentru 2 ani, și nu pe câte 4, ca înainte. ”I se pare legal și moral să fie și consilier și Consiliul Local să îi aprobe ei spațiile?”, declară Vasilcoiu.

Nu am nimic ilegal și nu mă interesează părerile lui. Acea hotărâre este prelungire contractului de închiriere în urma unei licitații publice din luna martie 2016, când nu știam că voi fi și nu eram consilier local. Am contract din 2002, iar contractul s-a prelungit legal și conform procedurii din Consiliul Local.  Am contract de atâția ani și am rămas în școală pentru că am dus produse proaspete și am sponsorizat cu drag evenimentele elevilor. Nu vând produse de cofetărie, ci doar produse care respectă legea Ministerului Sănătății privind vânzarea produselor din școli,. Este vorba despre foarte puține produse, care trebuie s respecte anumite standarde”, explică Adriana Ungureanu.

Liberala mai spune că nu înțelege de ce consilierul Vasilcoiu o jignește cu orice ocazie, mai ales că nu se cunosc, și încearcă să o denigreze. ”Îmi pare rău pentru el, mi-e milă de el când văd cât poate să jignească un om pe care nu-l cunoaște. Mergem înainte cu Dumnezeu”, a conchis Adriana Ungureanu.

Cristian Vasilcoiu a ajuns consilier local de pe listele PSD Craiova, ca supleant, mandatul său fiind validat în ziua de 18 noiembrie, când au fost exprimate și voturile pentru alegerile viceprimarilor. Ulterior, Vasilcoiu a anunțat, pe facebook, că renunță la mandatul de ales local. Deși nu a recunoscut public, motivul a fost că nu a mai fost propus viceprimar, așa cum îl asigurase anterior Olguța Vasilescu. Totuși, demisia lui Vasilcoiu nu a fost niciodată depusă, fiindcă, argumeantează el, ar determina un blocaj la nivelul CL Craiova, cu paritate de voturi 13-13, PSD fiind în imposibilitatea de a-și valida următorul supleant în condițiile în care alianța PNL-USR-PLUS ar boicota ședința în care s-ar depune jurământul. Vasilcoiu nu s-a oprit și între timp și-a anunțat demisiile și din toate funcțiile deținute în PSD, subliniind că nu e vorba de trădare, dar că ”nu doresc nimic de la nimeni”. La parlamentarele din 6 decembrie, el a fost pe lista PSD la Senat, pe poziția neeligibilă nr. 4, iar ca explicație pentru renunțarea și la simpla postură de membru social-democrat spus că ”nu vreau să ajung cumva senator”. 

Adauga comentariu