Consilierul municipal Cezar Drăgoescu propune instalarea unui nou rând de semafoare, la nivelul câmpului vizual al șoferilor, pe stâlpii deja existenți

Alesul local Cezar Drăgoescu, de la USRPLUS, propune montarea pe stâlpii existenți de semafoare a încă unui rând de semafoare, la nivelul câmpului vizual al conducătorilor auto care se află în prima poziție la semafor. Ideea a fost expusă în ultima ședință de consiliul local, printr-o interpelare a primarului. Între timp, consilierul a depus și o solicitare la Comisia de Sistematizare a Circulației, din cadrul Primăriei Craiova, pentru ca propunerea să fie analizată de specialiști, la fel și eventualul impact bugetar. Drăgoescu propune un proiect-pilot pe Bvd. Dacia și pe Str. A. I. Cuza, pe ambele sensuri de circulație.  

”Din partea cetățenilor, vă supun atenției un proiect de analizat și bun de prins în bugetul pe anul acesta, pentru că reprezintă o cheltuială minimă, cu un efect maxim: ar fi util să montăm, măcar pe arterele principale, niște semafoare la nivelul șoferilor. Dacă ati văzut, și in Râmnicu Vâlcea și în alte orașe din țară, sunt foarte utile, cel puțin pentru primele mașini care se află la semafor, pentru că oferă o vizibilitate mai bună și dacă ești pe primul rând. Cred că ar ajuta foarte mult conducătorii auto. Dar să vedem ce impact bugetar ar avea și ce ar fi de făcut la Sistematizarea Circulației”, explica Cezar Drăgoescu în ședința de Consiliu Local din ianuarie a.c.. 

Primarul Olguța Vasilescu i-a răspuns că numai Comisia de sistematizare și reprezentanții IPJ Dolj pot hotărî dacă propunerea este oportună, edilul mărturisind că nu se pricepe la chestiuni de genul. ”Dacă se aprobă, putem să prindem în buget, dar să vedem și ce spun specialișfii. Eu nu mă pricep”, a explicat Vasilescu. 

În adresa depusă de Cezar Drăgoescu, pe 4 februarie a.c., la Comisia de Sistematizare a Circulației Rutiere și Pietonale, acesta arată că distanța noului semafor calculată de la nivelul solului ar trebui să fie de 180 cm, dacă normativele în domeniu nu prevăd alte reglementări. 

”Beneficiul acestei propuneri constă în diminuarea numărului de accidente, prin faptul că șoferii aflați în prima și a doua poziție la semafor vor avea vizibilitate mult mai bună asupra luminilor semaforului și nu vor mai trece, așa cum se întâmplă de multe ori, în prezent, pe culoarea galbenă a semaforului. Un alt beneficiu al acestei propuneri constă în ușurința cu care șoferii aflați în primele poziții la semafor vor avea acces vizual la semafor”, argumentează Cezar Drăgoescu în solicitarea transmisă Comisiei de Sistematizare a Circulației, care urmează să fie analizată în următoarea ședință a acesteia.

Și consilierul Eduard Cîrceag, tot de la USRPLUS, a fost interesat să știe la ce stadiu a rămas proiectul de montare a unor stații de încărcare pentru mașinile electrice în Craiova. Conform edilului Craiovei, acestea ”vor fi prinse în bugetul pe acest an, inclusiv pentru parcarea subterană, unde stațiile de încărcare nu mai corespund noilor normative și va trebui să venim cu unele corespunzătoare”.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro 

 

 

Adauga comentariu