Consilierul Vasilcoiu anunță și publică o triplă demisie și stabilește paritatea votului în CL Craiova

Cristian Vasilcoiu, fost consilier al Olguței Vasilescu la Ministerul Muncii, care obținuse un post de consilier local la Craiova, în urma renunțării la funcție a unora dintre colegii din PSD, și-a anunțat din nou demisia, una multiplă de data aceasta, din toate funcțiile pe care le deține: de consilier în cadrul Departamentului de Comunicare din cadrul PSD, de consilier local în CL Craiova și din cel de consilier al secretarului Camerei Deputaților Vasile-Daniel Suciu. Dacă în urma ședinței de CL din 18 noiembrie anunța, pe facebook, că renunță la postul de ales local, prin demisie, după ce promisiunea că va fi propus viceprimar al Craiovei făcută de Olguța Vasilescu nu s-a materializat, Vasilcoiu a ezitat să ia o decizie fermă privind plecarea sa. Mulți s-au întrebat, pe bună dreptate, de ce Vasilcoiu a mai apărut la ultima ședință locală, din 26 noiembrie. Consilierul a explicat că pleacare sa imediată ar fi însemnat un blocaj la nivelul Consiliului Local Craiova, unde s-ar fi ajuns la paritatea votului, 13-13 putere-opoziție, lucru pe care nu și-l dorea, argumentând că demisia sa nu înseamnă trădare pentru PSD și favorizarea PNL. ”Eu nu trădez”, sublinia acesta, tot pe Facebook, în contextul celebrei treceri de partea social-democraților a consilierului PNL Dan Diaconu. 

De data asta, Vasilcoiu pare că a hotărât concret data de la care nu mai vrea ”nimic de la nimeni”: 

”Pentru că nu am nevoie de nimic, de la nimeni, Pentru că toată viața mea m-am descurcat singur, Pentru că nu vreau ca niciodată nimeni să nu îmi poată striga nimic, Îmi dau demisia de peste tot! P.S.: încă nu îmi pot da, legal, demisia, din poziția de candidat la Senatul României din partea PSD Dolj, de pe locul 4, în Circumscripția Electorală nr. 17 Dolj! Loc neeligibil! Dar o să o fac imediat după alegeri! CU TOATE ACESTEA, vă rog să votați PSD la alegerile din 6 decembrie, că, altfel, urmează 4 ani de dictatură absolută a lui Iohannis, care va avea și Parlamentul, pe lângă Președinție și Guvern! Iar concentrarea întregii puteri politice în mâinile unui singur om e un pericol real pentru democrație! Și pentru țară! P.S. 2: fac toate astea ca să le demonstrez tuturor că atâta vreme cât am două mâini, două picioare și un cap pe umeri o să mă descurc, oricând, singur, în viață! P.S. 3: să îmi spuneti câți oameni mai știți care să aibă un astfel de curaj și să nu vrea nimic pentru ei! La mulți ani, România!”, a scris Cristian Vasilcoiu, marți seara, pe Facebook. Postarea a fost însoțită și de tripla demisie scrisă negru pe alb, cu efecte din data de 2 decembrie.

Întrebată vinerea trecută despre demisia lui Cristian Vasilcoiu, Olguța Vasilescu își declara convingerea că Vasilcoiu ”va rămâne alături de noi: ”Este în continuare prietenul meu foarte bun și l-am asigurat de fiecare dată de prețuirea mea. Din cauza asta și spune ”vreau să-mi dau demisia și nu mă lasă”. I-am spus: ”te rog să rămâi în echipă în continuare alături de noi”. Sunt convinsă că va rămâne alături de noi, chiar dacă nu în poziția de consilier local. (...) Voia să-și dea demisia săptămâna trecută (26 noiembrie n.r.), i-am spus că nu este momentul pentru că avem o ședință de Consiliu Local în față, nu există timpul necesar ca instanța să valideze următorul consilier care este pe listă și a fost de acord să ne asigure votul. Nu aș vrea să mai fac alte comentarii pe acest subiect”.

Reamintim că după anunțul său de demisie din cursul nopții de 18 spre 19 noiembrie, adică după ședința în care Olguța Vasilescu nu și-a ținut promisiunea de a-l face viceprimar, Cristian Vasilcoiu a revenit cu o postare în care a expus cursul evenimentelor. Pe scurt, Vasilcoiu o dezvinovățește pe Olguța Vasilescu pentru că nu l-a făcut viceprimar și îl indică pe Claudiu Manda, ”Zeul”, ca fiind exponentul ”relelor”. Însă, la finalul expozeului, tot Vasilcoiu scrie că Olguța și Manda ”au jucat” și vor juca perfect”, el însuși fiind victima colaterală a duet(l)ului: ”Cineva și Zeu vor face istorie, mi se șoptește in cască! Așa e, bravo lor, îi felicit, sincer, chiar merită! Au jucat și vor juca perfect! Au dat șah-mat de fiecare dată, timp de 20 de ani!” 

”Toamnă 2019: Cineva (Olguța Vasilescu n.r.) îmi spune că va merge să candideze ca Ban al Băniei!
Răsnd că nu recomand! Doar e deja “Ban” al României!
Schimbăm subiectul!că 
Februarie 2020: Parchez în curtea grădiniței, să iau fetele! Sună telefonul când să ies din mașină, așa că mai rămân! Cineva îmi propune să devin vice-Ban al Băniei! Iau propunerea în glumă!
Vine pandemia, reluăm drumurile Bănie-București și retur, către și de la Parlament, împreună, prin vară, Cineva tot zice să îi fiu adjunct!
Spre toamnă, îmi spune că al doilea adjunct îi va fi D!
În prag de alegeri se întâmplă o tragedie, după nici nu mai aveam majoritatea, nu mai puteam fi Vice, așa că îi spun lui Cineva că mă retrag din CLM, pentru R!
Cineva zice nu, între timp mă ofer să realizez majoritatea, Zeul (Claudiu Manda n.r.) zice să nu mă bag, pentru că are deja multiple soluții pentru majoritate și că e rezolvată!
Punctul culminant: sunt întrebat, cu mulți martori, fix cu 5 minute înainte, dacă am ceva împotrivă ca Vice sa fie R (Rela Filip n.r.)! Mă uit înapoi în telefon, fără să mi se miște vreun mușchi de pe față, mai ales că răspundeam unui mesaj de la Satul cu Miniștri, în favoarea lui Cineva!
Deznodământul: ajung în sală, primesc mesaje de la Dreapta să îi ajut, că mă fac ei om! Dar nu mă interesează, deși sunt flancat de S și I pot vota cum vreau, nu o fac, eu nefiind trădător! Votez D (Daniela Bardu) și R (Rela Filip)!
Plec la o acțiune, între timp aud că (alt) D (Lucian Dindirică n.r.) și I (Ionuț Pîrvulescu n.r.) de dinainte mă lucraseră! Nu zic nimic!
Târziu, spre dimineață, îmi cer scuze tuturor, că îi cunosc de 20 de ani și am crezut că îmi sunt prieteni!
Ce prost am fost!
Plecat în pribegie de 15 ani am visat că pot reveni acasă! Am refuzat să văd că nu sunt dorit! Prostul am fost eu!
Plec iar în pribegie, doar asta mi-a ieșit cel mai bine!
Dar nu trădez! Mai stau cât să își oficializeze ei măcar unul dintre cei cinci posibili trădători! Dacă plec acum, cu votul meu decisiv lipsă, îi “omor”! Dar eu nu vreau să îi omor! Eu vreau să îi las bine! Mai stau câteva zile! Nu vreau ca decăderea lor să fie vina mea! Și nici nu voi fraterniza vreodată cu dușmanul!
Orice asemănare cu realitatea e întâmplătoare!
P.S.: Orban și Iohannis ne vor duce în sapă de lemn dacă vor prinde 4 ani de putere absolută!
L.E.: Cineva și Zeu vor face istorie, mi se șoptește in cască! Așa e, bravo lor, îi felicit, sincer, chiar merită! Au jucat și vor juca perfect! Au dat șah-mat de fiecare dată, timp de 20 de ani! Respect geniul! AM UITAT de becul la acvariu din telecomandă!
P.S. final: nu votați PNL, că va fi vai și amar 4 ani!
Da, știu, tocmai m-am sinucis, dar tot vă rog să nu dați PNL puterea absolută!
Sună a Hell’s Kitchen, Tarantino?!”, scria Vasilcoiu.

Adauga comentariu