Consiliul Local Craiova se poate întruni pentru învestirea primarului

Administrația locală a primit astăzi Încheierea de ședință de la judecătorie în procesul validării mandatului de primar al Craiovei, contestat de craioveanul Petru Becheru, după ce instanța a consemnat că judecarea cauzei nu mai are obiect.

Potrivit primarului încă în funcție, Mihail Genoiu, după ce instanța va lua act că toate procedurile au fost îndeplinite, poate fi convocat Consiliul Local Craiova pentru ceremonia de învestire a noului edil. ”Trebuie așteptat trei zile, după care se informează instanța, apoi instanța dă acceptul și din momentul acela se poate convoca CLM. Săptămâna viitoare, cel târziu începutul săptămânii celelalte”, a spus Genoiu.

”Tip solutie: Încheiere. Solutia pe scurt: Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei, ca rămasă fără obiect. Dispune restituirea cauţiunii în cuantum de 1000 lei, achitată prin recipisa de consemnare nr.206626227/1 din 3.11.2020. Fără cale de atac. Pronunţată azi şi pusă la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei. Document: Încheiere de şedinţă    05.11.2020”, se arată în hotărârea publicată de Curtea de Apel Craiova.

Tribunalul Dolj a respins toate solicitările lui Petru Becheru, care a contestat mandatul câștigat de Olguța Vasilescu după un maraton de termene stabilite de pe o zi pe alta. Acesta a argumentat că un primar nu poate fi declarat câștigător dacă 2 din 3 alegători nu l-au votat. Acesta a cerut strămutarea procesului, situație pentru care Tribunalul Dolj a dispus sesizarea CCR.

 

Adauga comentariu