Constantin Mândruleanu construiește o fabrică de oxigen lichid, la Podari

Compania Microcomputer Service, deţinută ma­joritar de craioveanul Constantin Mândru­leanu, care se ocupă cu comerţul echipamentelor de producere şi livrare a oxigenului medicinal către spitale, precum şi concentratoare de oxigen, aparate de aerosoli ori monitoare portabile pentru pacienţi, construieşte o fabrică de oxigen lichid în localitatea Podari din judeţul Dolj. Informația a fost publicată de Ziarul Financiar, după ce memoriului de prezentare a proiectului a apărut pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Dolj pentru emiterea acordului de mediu.

Conform sursei menționate, fabrica va fi ridicată în zona fostei rafinării de ulei, suprafaţa disponibilă pentru construcţie fiind de circa 4.000 mp, potrivit datelor publice. Instalaţia din fabrică va fi operată în diferite setări, prima variantă de producţie fiind de oxigen lichid – 100 litri/oră, iar cea de-a doua de azot lichid - 100 litri/oră.

„Se estimează că după obţinerea avizelor necesare şi a autorizaţiei de construire, montarea şi instalarea fabricii de oxigen lichid se vor derula în 12 luni“, se mai arată în Memoriul depus la APM Dolj, iar fabrica ar intra în funcţiune în 2022. Reprezentanţii companiei nu au putut fi contactati pentru mai multe informații.

Fost consilier județean din partea PDL, Constantin Mândruleanu a înființat Microcomputer Sevice în anul 1990, importând primele calculatoare 286 în România pentru un număr de peste 100 de clienţi din toată ţara. Conform prezentării oficiale a firmei, în 1994 societatea participă şi câştigă licitaţia pentru cumpărarea Complexului turistic Valea de Peşti, din Hunedoara, în 1997 are loc asocierea în participaţiune a Consiliului Local al Municipiului Craiova cu SC  Microcomputer Sevice pentru construirea şi exploatarea unei pieţe agroalimentare în cartierul Rovine din Craiova. Un an mai târziu, fuzionează cu S.C. ZOOTEHNICĂ BIBEŞTI S.A., transformându-se în societatea pe acţiuni S.C. MICROCOMPUTER SERVICE S.A. Anul 2000 este ”anul de referinţă şi de dezvoltare atât din punct de vedere structural cât şi economic, când au fost achiziţionate din import instalaţiile de producere şi furnizare a oxigenului medicinal. A fost nevoie de un important efort financiar şi uman, de experienţe şi cunoştinţe noi, de lărgirea ariei de comunicare, dar şi rezultatele au fost mulţumitoare”, conform descrieii de pe pagina web a societății. Din 2007, soietatea comercializează echipamente de producere a oxigenului acasă, aparate de aerosoli, aparate de anestezie, monitoare portabile pentru pacienţi, pulsoximetre, noptiere şi pături pentru spitale. În 2008, societatea intră pe piaţă cu instalaţii de producere a nitrogenului gazos şi lichid, primul beneficiar al unei astfel de instalaţii fiind Centrul de Cercetare al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca.

Sursa foto: Ora de Dolj

Adauga comentariu