Containere modulare, amplasate în curtea spitalelor ”Filantropia”, Boli Infecțioase și Nr. 1 din Craiova

Șase containere modulare au fost repartizate, astăzi, către trei unități spitalicești din Craiova, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova; Spitalul Municipal Filantropia  și Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”. Reprezentanții unităților medicale au făcut solicitări în acest sens, urmând să mai fie adus câte un container pentru restul spitalelor din județ.

Containerele modulare provin de la Guvernul României, prin Rezervele de Stat, şi urmează să fie folosite pentru organizarea punctelor de triaj, izolarea potențialelor persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru organizarea unor sectoare de dezechipare a personalului medical, de decontaminare și dezinfecție a personalului, dar și pentru depozitarea stocurilor de medicamente. 

Containerele au fost distribuite în urma necesarului transmis de unitățile spitalicești, iar măsurile luate la nivel administrativ vin în urma analizei activității din spitalele din județ privind triajul observațional. Acesta trebuie să se desfășoare continuu, cu responsabilitate, indiferent de condițiile de timp și anotimp. Containerele au dimensiuni standard, de 6,4/2,4 metri, sunt dotate cu radiatoare și parte electrică și au fost amplasate în curtea spitalelor”, a transmis prefectul de Dolj, Nicușor Roșca.

Adauga comentariu