Contractul de deszăpezire în județul Dolj, sub semnul întrebării. Ministrul Afacerilor Interne spune că este o problemă, CJ Dolj îl contrazice

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a precizat în cadrul Comandamentului de Iarnă, că ar exista o problemă în județul Dolj cu contractul de deszăpezire, care ar expira la 1 ianuarie. Iarna e lungă, iar după spusele ministrului, Doljul nu are acord cadru și nici contract subsecvent pe drumurile județene începând cu 1 ianuarie.

”Avem o problemă în județul Dolj care nu are acord cadru și nici contract subsecvent pe drumurile județene începând cu 1 ianuarie. Informație pe care prefectul de la Dolj nu mi-a semnalat-o în videoconferința cu prefecții, dar am aflat-o după aceea. Sper ca mâine să am un răspuns de la președintele CJ Dolj cu privire la situația deszăpezirilor pe drumurile județene din Dolj începând cu 1 ianuarie”, a declarat Marcel Vela, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria.

Consiliul Județean Dolj vine cu explicația. Reprezentanții CJ Dolj țin să lămurească situația și spun că a fost prelungit contractul pe 5 ani, în luna octombrie,  activitatea de deszăpezire urmând să fie realizată de Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj S.A. (societate la care Consiliul Județean Dolj este acționar majoritar).

”Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj S.A. are capacitatea să asigure întreținerea drumurilor județene în iarna 2019 – 2020, dispunând în prezent de 98 de utilaje pregătite pentru intervenție, fie din dotarea proprie, fie asigurate în baza celor 31 de contracte de închiriere deja semnate”, se arată în informațiile transmise de reprezentanții CJ Dolj.

Această societate a încheiat contractele de aprovizionare pentru cantitatea integrală de materiale antiderapante prevăzute în planul operativ. Mai exact, 7.700 de tone de nisip și 3.400 de tone de sare, iar în depozitele proprii dispune de 1.300 de tone de nisip și 725 de tone de sare, astfel încât poate interveni în orice moment în care situația o impune.

Pentru iarna lui 2019-2020 nu vor exista probleme cu deszăpezirea, după cum asigură autoritățile locale. 

Adauga comentariu