Copil de doi ani, bătut cu bestialitate de propriul tată, transportat la SJU Craiova. Lovit cu pumnii și cu picioarele, pentru că se certa pe jucării cu fratele lui

Un copil de doi ani a ajuns în stare gravă la Spitalul din Motru cu mai multe leziuni pe corp, după ce tatăl acestuia l-a lovit cu bestialitate.

Asta din simplul motiv că cel mic s-ar fi certat cu fratele lui pe jucării. Băiatul a fost transferat la Craiova, pentru mai multe investigaţii, iar agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat penal pentru  rele tratamente aduse minorului. 

 

Medicii de la Spitalul din Motru au constatat, însă, că micuţul are leziuni grave pe corp, unele din ele fiind mai vechi, asta însemnând că băiatul de doar 2 ani a fost bătut şi în trecut. De altfel, localnicii susţin că bătăile în familia micuţului au loc frecvent din cauză că tatăl celor doi copii, în vârstă de 44 de ani, ar porni scandalul din lucruri mărunte. 

 

Medicii din Motru au constatat că starea copilului nu era deloc bună, când acesta a fost adus de mamă la unitatea spitalicească. Copilul avea somnolenţă, iar medicii gorjeni nu au exclus varianta ca acesta să prezinte chiar traumatisme craniene. Din acest motiv, au decis să-l transfere de urgenţă la spitalul din Craiova, la secţia de neurologie pediatrică. 

 

Cel mic a fost adus cu un echipaj SAJ la UPU Craiova, unde a fost examinat.

 

“Copilul a fost adus de un echipaj al ambulanței Gorj. Copilul este conștient, cooperant, prezintă multiple leziuni la nivelul capului, membrelor inferiore, la nivelul toracelui posterior, ca urmare a unei agresiuni fizice”, a precizat purtătorul de cuvânt SJU Craiova, Cristiana Geormăneanu.

 

Reprezentanții de la Protecția Copilului au fost anuntați de cele întâmplate și au dispus ca celălat frate al micuțului agresat să fie luat de urgență din familie. 

 

Potrivit informațiilor transmise de purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Tuhasu, oamenii legii au deschis dosar penal pe numele agresorului, pentru rele tratamente aplicate minorului. De asemenea, tatăl copilului bătut crunt,  a fost reținut pentru 24 de ore. 

 

În România, copiii care sunt victime ale violenţei pot apela gratuit numărul de telefon 116111. Astfel, toate cazurile de abuz sunt preluate de pe Telefonul Copilului şi transmise de urgenţă în atenţia serviciilor sociale şi de anchetă.

Adauga comentariu