Cornel Nistorescu despre ”lăcomia” Grupului de la Cluj: ”şi-ar dori toate partidele mari, plus instituţiile de putere şi de forţă din România”

Editorial scris de Cornel Nistorescu în cotidianul.ro:

Nu ştiu dacă priviţi congresele, CEx-urile şi reuniunile partidelor cu acelaşi interes ca altădată. Eu am cam obosit. Pe mine mă cam plictisesc. Nu prea mai am încredere. Toate agitaţiile acestea seamănă cu un foc de paie. Sau după o imagine de iarnă românească, par mai degrabă un foc alimentat cu coceni ba mai uscaţi, ba umezi şi producători de fum puturos.

Primul lucru care mi-a venit pe la nas a fost zvonul cu Dîncu. Vasile Dîncu, cel care la un moment dat mi-a trimis un sms că relaţia sa cu SRI s-a limitat la câteva cursuri, a uitat de excursiile cu Ghiţă şi cu Coldea şi acum, nevinovat, detaşat şi înfloritor nu se anunţă ca participant pentru lupta la conducerea PSD. Dar, dacă ar primi o invitaţe, cu plăcere. Adevărul este că lui Vasile Dîncu, după ce i-a ars de Academia Romana şi de tichia de doctor Honoris Causa, după ce şi-a făcut ziare şi reviste, echipe de fotbal şi televiziuni, nu i-ar strica un partid. Ba se linge pe bot pentru un PSD care să-i fie servit pe tavă! Şi n-a trecut multă vreme că organizaţiile ardelene ale PSD-ului au început să-şi încheie lucrările cu propunerea ca Vasile Dîncu să ajungă măcar preşedinte al Consiliului Naţional al PSD.

După ce Cosmin Guşă ne-a reamintit că Vasile Dîncu mai există, organizaţiile judeţene din Transilvania s-au ţinut una după alta şi l-au propus pe Dîncu, reprezentant al celei mai anti-PSD regiuni din România, drept preşedinte al Consiliului Naţional. Adică unul care la primul scandal sare pe scaunul următor şi ţine locul celui căzut. Ce ne spune asta? Dintr-o solidaritate mai puţin geografică şi mai mult de haită, grupul de la Cluj şi-ar dori toate partidele mari, plus instituţiile de putere şi de forţă din România. Preşedinţia este a lor, SRI-ul, la fel, STS-ul, Parchetele au fost şi probabil vor rămîne ale lor, DNA-ul l-au luat cu Bologa, Dan Barna este sibian (tot de acolo vine), Ludovic Orban n-a picat din Lună, iar Rareş Bogdan, din aceeaşi clică politică de la Cluj, abia aşteaptă să pună mîna pe PNL.

Ca atare, un PSD condus tot de un ardelean bine conectat la ceilalţi şi la SRI nu le-ar strica deloc! Vasile Dîncu este celebru pentru scenarii şi rezolvări, în ciuda faptului că mulţi politicieni şi-au dat seama că face parte dintre aceia care îţi inventează o belea şi tot el se oferă cu consultanţă pentru stingerea ei.

Chiar dacă adună multe voturi de pe la Tulcea, Galaţi şi Tecuci, UDMR-ul este tot un partid transilvan, bine conectat la Budapesta şi la Bucureşti. Cine ar mai rămîne de partea cealaltă a politicii? Trei partide mici şi zgribulite care se tem de moarte de un rămas pe lîngă. Pro Romania, PMP şi ALDE care se curtează şi încearcă să se solidarizeze, speriate că PNL-ul,cu tot 20% ale sale îşi face mendrele prin toate domeniile.

Faţă de probelemele economiei şi instituţiilor româneşti, faţă de îndoielile şi temerile populaţiei, toate aceste zbateri nu sunt decît o fierbere politică asemănătoare unei oale încălzite pe un foc cu coceni. Se încinge repede şi se stinge la fel!

Adauga comentariu