Corpul de control al Ministrului Sănătății din nou la Spitalul Județean din Craiova. Conducerea spitalului explică

Corpul de control al Ministrului Sănătății merge din nou la Spitalul Județean din Craiova. Se anunță noi controale după ce luni au apărut în spațiul public informații esențiale dintr-un raport al Ministerului Sanatatii din martie 2019.

Informațiile au scos la iveala faptul ca secția ATI din cadrul unității medicale este îngropată în microbi. Trei dintre cele mai periculoase bacterii printre care stafilococul auriu și pioceanic au fost descoperite în locul unei ajung pacienți în stare grava.

De asemenea, raportul a mai evidențiat faptul ca dezisectia instrumentelor folosite în actul medical nu se face asa cum trebuie și ca exista și alte probleme generate de lipsa de comunicare dintre departamente.

Conducerea spitalului a reacționat luni după ce au apărut informațiile din raport. 

"Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova se afla in plin proces de reabilitare, modernizare si inlocuire a echipamentelor uzate. Unitatea de Primiri Urgente se afla si ea intr-un proces de reabilitare si extindere pentru a putea satisface mai bine cerintele pacientilor care se prezinta de urgenta la spital...Datorita acestor lucrari, circuitele deseurilor au suferit modificari, cu aprobarea Serviciului Supraveghere si Prevenire a Infectiilor asociate Asistentei Medicale. Acest circuit nu intersecteaza circuitul pacientilor si nici pe cel al vizitatorilor, deoarece respecta programul de vizita a bolnavilor. 
In ceea ce priveste vestiarele angajatilor spitalului, locatia acestora urmeaza sa intre intr-un amplu proces de reabilitare cu fonduri de la Consiliul Judetean Dolj, în a carui proprietate se afla cladirea spitalului.. Acesta lucrare este prevazuta a incepe in anul 2020, dupa reabilitarea nodului central al spitalului. 
Deseurile rezultate din dezmembrarea/dezasamblarea echipamentelor casate, precum si elementele de mobilier inlocuite cu ocazia reabilitarii si modernizarii sectiilor spitalului sunt depozitate temporar in curtea spitalului.
In baza HG 841/1995 Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova a organizat licitatie publica pentru valorificarea acestor deseuri. Licitatia a fost adjudecata de o firma, dar contractul cu aceasta nu a putut fi semnat de catre spital deoarece s-a constatat ca aceasta a prezentat o declaratie pe propria raspundere ce s-a dovedit a fi falsa, cu privire la absenta datoriilor la bugetul de stat. Ca urmare s-a anulat si s-a initiat o noua licitatie, in conformitate cu legislatia in vigoare", a declarat managerul unitatii.

Spitalul Județean din Craiova este cea mai amre unitate medicală din Oltenia.

Adauga comentariu