Cosmin Vasile (CJ Dolj): ”Avem 17 voturi. Ne-ar mai trebui 2 ca să fie bine, dar, deocamdată, nu avem o cerere și o ofertă definitive”

Cu 16 mandate de consilieri, plus mandatul de președinte al Consiliului Județean Dolj, obținut de Cosmin Vasile, care are drept de vot, alianţa PSD+ALDE are nevoie de încă doi consilieri de partea sa, pentru o majoritate puternică. Situația este oarecum similară celei din Consiliul Local Craiova, însă favorabilă social-democraților, care au mai multe opțiuni de negociere. Deocamdată, spune Cosmin Vasile, nu s-a concretizat niciuna, astfel încât să fie făcută publică.

Avem mai multe discuții cu partide, dar încă nu s-a conturat nimic. Deocamdată, nu pot să vin cu un răspuns”, a precizat noul președinte al CJ Dolj, Cosmin Vasile, pentru Ziarul de Craiova.

Alianța PSD-ALDE a obţinut la alegerile de duminică 39.66% din voturi, PNL – 31,76%, Pro România – 6,91%, USR-PLUS – 6,74% şi PMP – 5,68%. În privința mandatelor, PSD are 16 (+1, președintele cu drept de vot), PNL – 13 mandate, ProRomânia – 3, PER – 2 şi PMP – 2 mandate. 

Avem 17 voturi din 37. Ne-ar mai trebui 2 voturi ca să fie bine. Aici, președintele are drept de vot în CJ. În prezent, nu se poate pune problema de un viceprimar de la alt partid, pentru că, deocamdată, nu avem o cerere și o ofertă definitive. Vom vedea la negocieri”, a mai spus Vasile. 

Adauga comentariu