Costeluș de la Filiași a lăsat ”moștenire” fotoliul de primar tatălui său. Turnul a făcut rocadă cu regele, calul s-a întors la post

Pe 22 decembrie 2020, Costeluș Ilie Gheorghe a rămas oficial fără funcția de primar câștigată la alegerile locale din 27 septembrie 2020, după ce subprefectul de Dolj, Daniela Dobrin, a semnat ordinul de încetare a mandatului, înainte de termen, ca urmare a constatării stării de incompatibilitate de un complet de judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe fondul unui dosar constituit de Agenția Națională pentru Integritate.

Potrivit ANI, primarul din Filiași, Gheorghe Ilie Costeluș s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iulie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic “Dimitrie Filişanu” din Filiaşi. În 2016, acesta a devenit primar al localităţii. În 2020 a câştigat un nou mandat de primar, obţinând 88,76% din voturi.

Schema: pleacă unul, vine altul, îi rotim și-i potrivim!

La o săptămână după ce Costeluș Gheorghe s-a văzut nevoit să plece, fiind în expectativă cu ordinul emis de Prefectură, Consiliul Local Filiași se întrunea în ședință extraordinară. Aleșilor - în majoritate PSD - le era adus la cunoștință actul de demisie al viceprimarului Laurențiu Florescu, o demisie despre care se spune că a fost forțată și nu dorită. Dar scopul scuză mijloacele. După cum bine se știe, în lipsa primarului, viceprimarul preia atreibuțiile acestuia, conform legii. Ei bine, cum viceprimarul s-a cerut pe dinafară, consilierii a trebuit să voteze unul nou. Propunerea: Marin Gheorghe, nimeni altul decât tatăl fostului primar, Costeluș Gheorghe, care, practic, a devenit primarul interimar al Filiașului. Dar potriveala nu e gata încă. Fostul viceprimar Laurențiu Florescu e propus, la rându-i, să (re)devină viceprimar, interimar, desigur, fapt care se întâmplă negreșit. 

Din păcate, site-ul oficial al Primăriei Filiași, unde în mod normal ar trebui să poată fi consultate toate actele și deciziile emise de primărie și consiliul local, este indisponibil.

În târgul filișenilor se aude că Marin Gheorghe va fi și candidatul PSD pentru funcția de primar cu acte-n regulă, la alegerile care vor trebui organizate.

Sursa foto: Facebook

 

Adauga comentariu