Costuri uriașe pentru întreținerea parcării subterane din Craiova. Profitul lunar înregistrat la bugetul local nu acoperă nici măcar un salariu minim pe economie

 Parcarea subterană nu aduce niciun profit municipalității. Aproape toți banii încasați pe taxa de parcare într-o lună se duc pe întreținerea parcării.
Autoritățile locale au făcut publice pentru Ziarul de Craiova veniturile lunare și costurile de întreținere ale parcării subterane.
 
Se pare că banii rezultați în urma încasării taxei de parcare pe o lună, ajung aproape ban pe ban pentru întreținere și ne referim aici doar la curentul consumat și la costurile de întreținere și funcționare a liftului.
 
“În luna mai venitul realizat din încasarea taxei de parcare a autovehiculelor în parcarea subterană amenajată în zona Teatrului Național a fost în sumă de 74.906,16 lei. Costul total al întreținerii parcării subterane pentru luna mai a fost în valoare de 73.885,61 lei.” , se menționează în datele oferite de municipalitate.
 
Parcarea subterană abia dacă își acoperă lunar cheltuielile de întreținere, asta în condițiile în care introducerea sistemului de parcare cu plată prin SMS a dus la ridicarea gradului de utilizare a parcării subterane.
 
Parcarea subterană a fost dată în folosință în urmă cu doi ani și este plină de autovehicule  în special atunci când se desfășoară diferite evenimente în Craiova și centrul orașului este închis.
 
Parcarea subterană dispune de 619 locuri de parcare, este amenajată pe două niveluri și include și prize de încărcare vehicule electrice. Tichetul de parcare până în două ore costa un leu, iar de la două până la cinci ore costa șase lei. Sunt diponibile și abonamente.
 
 
 

 

Adauga comentariu