Cozmin Gușă: "Șmecheriile prezidențialo-politice vor adânci criza. Iohannis pune România la pământ"

Analistul politic Cozmin Gușă susține că președintele Klaus Iohannis nu este un element de stabilitate în jocul politic ci tocmai factorul perturbator. Gușă consideră că partidele trebuie să ajungă la o înțelegere pentru a-l opri pe Klaus Iohannis, altfel criza va fi adâncită.

”OPRIȚI-L PE IOHANNIS, ALTFEL VA PUNE LA PĂMÂNT ROMÂNIA, AȘA CUM A REUȘIT CU PNL! ȘMECHERIILE PREZIDENȚIALO-POLITICE VOR ADÂNCI CRIZA.

Reiau azi titlul comentariului meu vorbit de ieri de la GOLD FM, pentru că, la plângerile repetate ale divei Angela Gheorghiu, YouTube a șters (complet și ilegal!) postările radioului nostru, deci și pe cele ce nu se refereau la cântăreața din Adjud căreia îi pute acum România și care i-a denigrat pe Enescu, Porumbescu, Maria Tănase. CANCEL CULTURE a început așadar și la noi, prima acțiune în forță fiind împotriva GOLD FM.

Vorbeam ieri despre starea PNL ca partid ce-a făcut implozie sub coordonarea lui Iohannis, un partid unde azi toți se ceartă și se dușmănesc, au pierdut guvernarea, iar dacă vor intra în opoziție, mai mult ca sigur că se vor scinda/dezintegra. Această ispravă a lui Klaus a fost repetată și-n cazul guvernării României din ultimii doi ani, de când a preluat-o prin intermediari nevolnici ca Orban sau Cîțu, susținut fiind de aplaudacii inconștienți și lacomi de la PNL, USR, UDMR. Preocuparile de bază în această perioadă au fost împrumutarea țării la dobânzi maximale, iar mai nou, fie achiziția ilegală de vaccinuri de miliarde de euro, fie buzunărirea românilor prin facturarea gazului/energiei la prețuri nejustificate într-o țară ce are rezerve proprii de gaz. Tradus pentru fiecare, asta înseamnă îndestularea unor companii străine din bugetul firav al României, iar în asemenea cazuri finalul este previzibil pentru orice economist, respectiv punerea pe butuci în scurt timp.

Adrian Severin vorbea ieri despre Cîțu ca fiind "Săgeata lui Klaus" în afacerile necurate cu capitalul multinațional, și chiar așa pare să fie în condițiile în care liberalii l-au votat aseară în unanimitate pe Cîțu să fie în continuare propunerea lor de prim-ministru, deși este evident că exact așa se perpetuează criza. Desigur că asta este o șmecherie politică ieftină, ce satisface doar cererea unui președinte abulic și disperat, ce vrea să-și folosească puterea pentru răzbunări. Tot de frica unor răzbunări prezidențiale PSD-ul, prin vocea lui Marcel Ciolacu, ne-a anunțat aseară că nici n-ar încerca să formateze o majoritate de guvernare, ceea ce este tot o șmecherie, dar cu efecte letale pentru ei, și mai ales pentru administrarea țării, care e lăsată astfel la cheremul lui Iohannis, ce-ar putea fi expertizat că și-a pierdut discernământul.

Marți, după moțiunea câștigătoare împotriva lui Iohannis, românii au fost cuprinși de un val de bucurie și speranță, la gândul că astfel problemele stringente ale vieților lor ar căpăta rezolvare. Miercuri au început să se dezumfle, iar ieri s-au revoltat din nou, ploaia de înjurături și insulte slobozite pe internet contra lui KWI fiind sugestivă. Șovăiala PSD și USR în a-și asuma public un demers de guvernare, va avea un efect pervers pentru ei și vor deveni și ei în scurt timp ținta revoltei românilor care îi vor acuza că nu duc treaba până la capăt. Pentru Iohannis va fi benefică însă această șovăială, putând indica astfel că ar dori să rezolve criza, dar partidele nu se bagă la greu (frust spus pe românește, va împărți m..a!).

Dacă nu-și mobilizează oamenii curajoși (dacă mai sunt ...), printr-un demers realist prin care să-l oblige pe Iohannis să-și accepte dezastrul și înfrângerea, respectiv să acționeze constituțional, partidele politice menționate nu vor mai fi vreo alternativă pentru cetățeni, ci doar complicii mizerabili ai unui președinte care mai are puțin și ne pune la pământ de tot.”, scrie Cozmin Gușă.

Adauga comentariu