Craiova ar putea avea o nouă centură ocolitoare. Construcția primei părți a drumului paralel cu Centura de Nord a început deja: strada Carpenului se transformă în bulevard

Au început lucrările de canalizare și asfaltare pe strada Carpenului. Proiectul este cel mai grandios din întregul plan de investiții în infrastructura rutieră din acest an.

În următoarele 10 luni se vor pune la punct canalizarea menajeră și cea pluvială, concepută în asa fel încât să susțină întregul sistem de canalizare pluvială al cartierului Bariera Vâlcii. Pentru canalul din zonă se va utiliza tubulatură de capacitate mare, apoi o să fie acoperit cu strat consistent de pământ.

Zona o să devină spațiu verde care o să delimiteze cele două sensuri de mers a câte două benzi fiecare. Zonă verde o sa fie amenajata și pe marginile viitorului bulevard.

Doar pentru această lucrare, investiția se ridică la 15.850.480 de lei (fără TVA). Planul grandios prevede însă continuarea bulevardului atât pana în zona Hanul Doctorului, cât și până în zona Lacul Tanchistilor, pentru a ajunge în Centura de Nord.

Deocamdată, pentru tronsonul care va continua spre Hanul Doctorului se lucrează la studiul de fezabilitate.

Cea de-a treia etapă a realizării acestei centuri a orașului urmează să fie cuprinsă în investițiile din anii viitori.

Adauga comentariu