CRAIOVA Au fost întrerupte lucrările de reabilitare a Podului Suspendat din Parcul Romanescu. Care sunt motivele

Podul suspendat, una dintre bijuteriile Parcului Romanescu se afla teoretic în plin proces intarziat de reabilitare în momentul în care a venit pandemia de coronavirus. 

 

Stările de urgenta și de alerta impuse de autoritățile centrale au sistat lucrurile aflate în desfășurare, astfel ca autoritățile locale nu cunosc momentul în care vor fi reluate. 

 

"Ca urmare a stării excepționale create de pandemia de COVID – 19 și a măsurilor adoptate de țara noastră, fiind instituită situația de urgență începând cu data de 16.03.2020, urmată de starea de alertă, în vederea reducerii riscului de contaminare a personalului afectat acestui proiect (executant, diriginte de șantier, proiectant) s-a întrerupt activitatea privind amenajarea peisagistică, recomandată de către Ministerul Culturii, din cauza imposibilității aprovizionării cu material dendrologic necesar. Totodată nu a fost posibilă realizarea ultimelor finisaje ale aleilor de acces pe pod, respectiv refacerea bordurilor și turnarea asfaltului. În ciuda măsurilor severe de combatere a răspândirii virusului impuse de autorități, cu implicații majore pentru realizarea acestui proiect, executantul se angajează să aprovizioneze în cel mai scurt timp restul de materiale și să finalizeze lucrările astfel încât să se poată demara procedura de recepție a lucrărilor de la podul suspendat, lucrările menționate mai sus fiind singurele rămase de executat", comunica reprezentanții Primăriei Craiova.

Lucrările de reabilitare au fost demarate la începutul anului 2019,in februarie. Noua luni mai târziu ar fi trebuit sa fie finalizate, în noiembrie 2019,insa acest lucru nu s-a întâmplat. Constructorul nu s-a încadrat în termen și a fost penalizat. Lucra atunci la montarea luminilor.

A venit și începutul de an 2020 și nu a fost inaugurat apoi pandemia a blocat de tot lucrările.

Reabilitarea se face din fonduri europene și costurile se ridica la aproximativ 5 milioane de lei. 

Adauga comentariu