CRAIOVA. Autoritățile se pregătesc de iarnă. Să nu ne ia prin surprindere

Consiliului Local Craiova îi va fi supusă la vot, în ședința programată săptămâna viitoare, Hotărârea privind aprobarea Programului comun de acţiune pentru deszăpezirea, prevenirea şi combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru sezonul de iarnă 2020-2021. Se au în vedere cantitățile și materialele folosite pentru activități, utilajele și lista principalelor străzi care vor avea prioritate la deszăpezire.

Și anul acesta, SC Salubritate Craiova SRL, societatea Primăriei Craiova delegată cu activitatea de deszăpezire, va închiria utilaje pentru a face față iernii. Dacă va fi nevoie! Pe lângă cele 52 de utilaje pe care le deține, Salubritatea a calculat și a constatat că mai are nevoie de cel puțin încă 32 (și maximum 54), pentru care s-a demarat deja procedura de închiriere de Ia alți agenți economici, prin licitație publică.

”Deoarece S.C. Salubritate Craiova S.R. L. nu dispune in parcul propriu de toate utilajele necesare desfasurarii activitatii de deszapezire, conform caietului de sarcini aprobat prin Hotararea nr. 2 a „Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara SALUBRIS Dolj", s-a demarat procedura de inchiriere de utilaje specifice de Ia alti agenti economici prin licitatie publica pentru cele 13 loturi. (...) Cele 13 loturi ce se vor atribui prin licitatie, care vor deveni definitive dupa incheierea tuturor procedurilor. Activitatea de deszapezire, pentru iarna 2020/2021 se va desfasura in 11 sectoare de activitate”, se arată în proiectul de Hotărâre.

Ca și în anii trecuți, ”la activitatea de degajare a zăpezii de pe trotuare, din stațiile mijloacelor de transport în comun și de la trecerile de pietoni participă și alte societăți din subordinea Primăriei Craiova”, conform Programului comun de acțiune.

 

Adauga comentariu