CRAIOVA. Blocurile care aparțin de 15 asociații de proprietari rămân, de azi, fără apă caldă, din cauza datoriilor

Termo Urban Craiova a decis să sisteze furnizarea agentului termic pentru 15 asociații de proprietari din oraș care nu numai că nu și-au plătit datoriile la timp, dar au acumulat și penalități.

”Pentru a nu mai fi puși în situația delicată de a plăti penalități de întârziere către Complexul Energetic Oltenia, din cauza neachitării în termen a facturilor de către asociațiile de proprietari, Termo Urban Craiova SRL a emis un număr de 92 de notificări asociațiilor care au depășit termenul legal de 45 de zile pentru achitarea facturii lunii aprilie 2021. Dacă sumele datorate de utilizator, inclusiv penalitățile, nu au fost achitate după 45 de zile de la primirea facturii, operatorul poate întrerupe furnizarea/prestarea serviciului cu un preaviz de 5 zile lucrătoare și are dreptul să solicite recuperarea debitelor în instanță””, a anunțat conducerea societății. 

Cee a ce s-a și întâmplat. Potrivit reprezentanților Termo, din cele 92 de asociații de proprietari notificate, 50 de asociații au efectuat plata integrală, 17 asociații au efectuat plați parțiale și 25 de asociații nu au efectuat plăti. Din cele 25 de asociații care nu au efectuat plăti, 15 asociații au depășit termenul legal de preaviz de 5 zile lucrătoare.

Termo Urban Craiova SRL va întrerupe furnizarea energiei termice începând cu data de 12.07.2021 la blocurile arondate următoarelor asociații: 

Adauga comentariu