Craiova a depășit rata de incidență de 2 la mia de locuitori. Ce măsuri se impun

Craiova a trecut de pragul de 2 la mia de locuitori a ratei îmolnăvirilor, după ce numărul persoanelor depistate cu COVID-19 a început să crească fulminant. Dacă miercuri, pe 15 septembrie, fuseseră înregistrate 205 cazuri de persoane nou confirmate, cu o rată de infectare de 1,65/1.000 de locuitori, pentru joi, 16 septembrie, au fost raporate 161 de noi îmbolnăviri, rata crescând la 2,02/1.000 de locuitori. Ca atare, situația epidemiologică a județului Dolj, conform raportării zilnice a Direcției de Sănătate Publică Dolj, incidența la mia de locuitori este astăzi de 2,02. Asta înseamnă că în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dolj, programată astăzi, se va decide adoptarea unei serii de măsuri aplicabile corespunzător incidenței cumulate la 14 zile mai mare de 2/1.000 locuitori și data de la care se aplică.

Printre ele se numără faptul că este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru. În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanțe de minimun 1 metru între persoane, dacă participă persoane vaccinate, care au trecut prin boală sau au test negativ de COVID. Dacă toți participanții sunt vaccinați, este permisă prezența spectatorilor până la capacitatea maximă. La concerte sau alte spectacole în aer liber pot participa mai mult de 2.500 de spectatori doar dacă toți sunt vaccinați.

Nunțile, botezurile și alte mese festive pot fi organizate cu număr de persoane diferit în funcție de câți sunt vaccinați, astfel:

– maximum 100 de persoane la interior sau 150 în aer liber, fără verificarea acestora
– maximum 300 de persoane la interior sau până la capacitatea maximă în aer liber (2 mp de persoană), dacă participanții sunt fie vaccinați, fie au test negativ pentru COVID, fie au trecut prin boală
– până la capacitatea maximă atât la interior, cât și la exterior cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În spațiile închise sau deschise competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Iată care este situația localităților privind incidența la mia de locuitori:

ORAŞ BECHET                   6,40

GHERCEȘTI                        4,85

CÂRCEA                               4,15

CATANE                               3,70

CALOPĂR                            3,04

VÂRTOP                                2,96

PERIȘOR                               2,44

GIUBEGA                              2,42     

PIELEȘTI                              2,38

RAST                                      2,21

BÂRCA                                  2,19

MELINEȘTI                          2,11

ȚUGLUI                                 2,05

 CRAIOVA                              2,02

ȘIMNICU DE SUS                 1,99

SECU                                       1,96

BĂILEȘTI                               1,94

COȚOFENII DIN FAȚĂ       1,88

ROBĂNEȘTI                          1,80

MOȚĂȚEI                              1,79

ARGETOAIA                         1,73    

MĂCEȘU DE JOS                 1,63

LEU                                         1,60

BULZEȘTI                             1,59

GALICEA MARE                 1,52

 

Adauga comentariu