CRAIOVA. Două statui, păstrate în dosul Parcului Tineretului, păzite zi și noapte de polițiștii locali

De opt luni, cel puțin un polițist local păzește două sculpturi din marmură de Kavala, realizate anul trecut, cu ocazia celei de a IX-a ediții a Simpozionului Internațional de Sculptură ”Drumuri Brâncușiene”. Lucrările au rămas în Parcul Tineretului din Craiova, la intrarea din strada Coșuna, și după festivitatea de premiere a evenimentului, care a avut loc în septembrie 2021. Sculpturile au fost făcute de trei artiști români: ”Sete de lumină” - Emilian Popescu, ”Îngerul unui Erou” (foto) - Alin Neacșu, și ”Libertate” - Petre-Virgiliu Mogoșanu. 

Din informațiile noastre, de atunci, zi și noapte, un angajat al Poliției Locale Craiova are sarcina să le păzească. Supravegherea se face distinct de cea a parcului, pe unde patrulează un alt polițist sau echipaj, iar dacă ar fi cuantificată în bani, paza celor două sculpturi s-ar ridica, de atunci și până acum, la circa 60.000 de euro. Caz în care, ne întreabăm de ce municipalitatea nu le-a găsit și lor un loc la vedere, în oraș, așa cum s-a întâmplat cu multe dintre sculpturile realizate de-a lungu timpului la Simpozionul ”Drumuri Brâncușiene”. 

Conducerea Poliției Locale Craiova spune că supravegherea nu e una specifică pentru cele două lucrări, ci că polițiștii locali asigură integritatea mobilierului urban, din care fac parte și cele două. ”Este o patrulă detașată pentru liniștea și ordinea publică din Parcul Tineretului care are în vedere și elemente de mobilier urban din tot Parcul Tineretului. Este o singură patrulă”. 

Totuși, o mașină a poliției locale poate fi văzută permanent exact lângă cele două statui. La fel și cel puțin un polițist local, uneori înarmat. Asta se întâmplă zi și noapte. 

Foto: Mihai Popescu 

 

Adauga comentariu